Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney (SPD), ‘3. Alman Çeşitlilik Günü’ nedeniyle Welcome-Center Heilbronn-Franken’i ziyaret etti. Öney, 3 yıl önce eyalet hükümeti tarafından imzalanan Çeşitlilik Bildirgesi’nin hedeflerinden bahsetti ve “Baden-Württemberg’de 170 farklı ülkeden insan yaşıyor. Farklılıklarla bir arada yaşamak öğrenilmesi gereken bir durumdur. Çeşitlilik bulunduğu yere heyecan getirir. Uyum Bakanlığı olarak kültürlerarası açılım bizim için önemli bir konudur. Bu nedenle bakanlık ve belediye çalışanları için yaklaşık 300 özel seminer hazırladık.” dedi.

Eyalette bulunan 10 Welcome Center’ın yabancı kalifiye işçiler için de önemli olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Öney, “Yabancı kalifiye işçiler Welcome Center’lar sayesinde kendilerini burada kabul edilmiş hissediyorlar. Çünkü Welcome Center’lar sayesinde insanların bizlere yakınlaşması ve işverenlerle buluşması sağlıyor. Bunun en güzel örneği Welcome-Center Heilbronn-Franken’de görülüyor. Burada bölgede faaliyet gösteren yaklaşık 40 şirket Çeşitlilik Bildirgesi’ne imza attı.” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın son yıllarda göçmenlerin en çok ilgisini çeken ikinci ülke olduğunu hatırlatan Bilkay Öney, “Göçmenlerin en çok ilgisini çeken ülkeler arasında olmamız her şeyin yolunda olduğu ve rahatça arkaya yaslanabileceğimiz anlamına gelmiyor. Yabancı kalifiye elemanların bize gelmesinin en önemli nedenlerden biri diğer ülkelerde bir umut göremediklerinden kaynaklanıyor. Batı Avrupa ülkeleri ilerleyen yıllarda ekonomik krizden kurtulduğunda, söz konusu kalifiye elemanlar geri gitmek isteyebilir. Dolayısıyla insanların burayı benimsemesini ve bir daha geri dönmek istememesini sağlamamız gerekiyor.” diye konuştu.