Müezzinoğlu, kentteki temasları kapsamında Kahramanmaraş Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaretinde ülke genelinde etkili olan son yağışların önemli bir sıkıntıya yol açmadığını dile getirdi. 
Lodos ve fırtına yüzünden Bursa'da ve ülkenin çeşitli kentlerinde can kayıpları olduğunu ve kar yağışının yer yer yolların kapanmasına yol açtığını vurgulayan Müezzinoğlu, ''Kar ve yağmur rahmettir, berekettir ama zaman zaman afet ve felakete dönüşebiliyor. Çok olağanüstü sıkıntılar yaşanmadan tüm acil tedbirleri en üst seviyede alabilen dinamiklerimiz var. Uzun yıllardır yakaladığımız acil olaylara müdahale dinamiklerimiz veya yolların kapanmasıyla ilgili tedbirlerimiz vatandaşımızı büyük mağduriyetlerden koruyor. Ama doğadan kaynaklı zaman zaman bazı sıkıntılarımız oluyor, bugün için ise olağanüstü bir sıkıntımız yoktur" diye konuştu.

Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) karşısındaki alanda yaptırılan toplu konutların temel atma törenine konuşan Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ülkeye borç ödemeyi ödev bilen bir anlayışın mensupları oldukları için Türkiye'nin yarınlarının bugünden daha güzel olacağını belirtti.

12 yıldır farklı hizmetleri Türkiye'ye ve ülke insanına kazandırdıklarını ve de kazandırmaya devam ettiklerini dile getiren Müezzinoğlu, ''2023'e gelindiğinde Türkiye, çok farklı bir noktaya, bugün hayal ettiğinin ötesindeki hedefleri yakalamış olacak'' şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'ta 95 yıl önce verilen İstiklal mücadelesinin bugün bir istikbal mücadelesine dönüştüğünü, bu istikbali dünyanın gelişmiş ülkelerini örnek gösteren konumdan o ülkeler arasında yer alan konuma kendi medeniyet zenginliğimizi sunan bir noktayı inşallah 2023'de yakalayacaklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Eskiden başka ülkeleri örnek gösteriyorduk. Televizyon haberlerinden, “Alman vatandaş Almanya’yı aramış, ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış ve Almanya’ya götürmüş” cümlelerini duyuyorduk. Biz o günleri görmeyiz ve biz onları başaramayız diyorduk veya bize bunu dedirtiyorlardı. Ama bir Recep Tayyip Erdoğan ki 'Almanya’nın yaptığını Türk milleti de yapar. Alman halkının layık olduğu ne hizmet varsa Türk milleti de aynı hizmetlere layıktır' diyerek dönüşümün dinamiklerini ortaya koydu. Allah’a şükürler olsun ki, 12 yıl sonra ambulans helikopterleriyle ambulans uçaklarıyla, Kazakistan’da kaza yapan tır şoförümüzü alıyor ve Türkiye’ye getiriyoruz. Büyük ülke olmak, büyük devlet olmak 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının, hakkını vermek budur işte."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un kente yapmayı planladığı bin dönümlük şehir planının Kahramanmaraş'ın gelişmesine olumlu katkı yapacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "Başkanımız bunu yapabilirse, Türkiye’nin örnek sağlıklı şehirlerinden sağlıklı kentlerinden biri de Kahramanmaraşımız olacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın "Bir metre bisiklet yolu yapan belediyemize bir bisiklet hediye" projesini hatırlatan Müezzinoğlu, kentteki belediyelerin yeterince bisiklet yolu yapmaları halinde istenilen sayıda bisiklet hediye edeceklerini dile getirerek, temeli atılan toplu konutun çok kısa sürede yapılacak olmasından dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i tebrik ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in konuşmasının ardından, toplu konutun temeli atıldı.