Kent merkezine 10 kilometre mesafede 5 dönüm arazi kiralayan Bülent Özen, satın aldığı hindi civcivini burada yetiştiriyor. Hayvanları açık arazide doğal ortamda besleyen Özen, bu özelliğinden dolayı kısa sürede önemli müşteri portföyüne ulaştı. Telefonda sipariş alan girişimci, abone olan müşterilerine de indirim uyguluyor. 

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik hindi yetiştirmek amacıyla yola çıktığını söyledi. Küçüklüğünden bu yana kanatlı hayvanlara karşı sevgi beslediğini ifade eden Özen, 3 yıl önce kurduğu çiftlikte ortalama yaklaşık 800 hindinin bulunduğunu belirtti. 

Hayvanların doğal ortamda beslendiğini anlatan Özen, kısa sürede önemli müşteri kitlesine ulaştığını kaydetti. 

Müşterilerini abone yaptığını aktaran Özen, şöyle konuştu:

"Organik hindinin tadına bakan vatandaşların çoğu ayda bir sipariş veriyor, bu nedenle ben de abone sistemine geçtim. Yüzlerce sabit müşterim olduğunu söyleyebilirim. Çiftliğe gelmeden önce arıyorlar, ben de isteklerine göre hindiyi temizleyip hazır hale getiriyorum."

Özen, hindilerin ağırlığının ortalama 5 ila 10 kilogram arasında değiştiğini dile getirdi.

Hayvanların yaklaşık 6 ayda yetişkin hale geldiğini vurgulayan Özen, "Hindilerin kilogramını canlı 13 liradan satıyorum. Abonelere ise 2 lira indirim yapıyorum. Kendilerinden ayrıca temizleme ücreti almıyorum" diye konuştu. 

Bölge insanının hindi etine alışık olmadığının altını çizen Özen, hayvanları mısır, arpa ve yoncayla beslediğini aktardı. 

Özen, il dışından da ilgi gördüğünü anca şu an bu talebe cevap veremediğini sözlerine ekledi.