Sadece organik sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir, Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olarak sektör paydaşlarını İzmir’de ağırlamaya hazırlanıyor. Hazırlıkların hızla devam ettiği fuar, 16-19 Nisan 2015 arasında, Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar kompleksi olan Gaziemir ilçesindeki Fuar İzmir’de düzenlenecek. Türkiye’nin organik üretim başkenti olarak kabul edilen İzmir, organik ürünler fuarının da düzenlendiği şehir olmaya devam edecek. Son yıllarda dünyada sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları yanında sağlıklı yaşama ilginin artması, insanların organik ürünler kullanımını, zeytin ve zeytinyağı talebini arttırdı. Ekoloji İzmir-6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile sağlıklı beslenmenin en önemli faktörlerinden biri olan ekolojik tarımın geliştirilmesine yönelik olarak sektöre katkı yapılması hedefleniyor.

Fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenleniyor. Fuara KOSGEB, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) destek veriyor. Ekoloji İzmir'de organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi çeşitli sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar yer alacak. Dört gün açık kalacak, profesyonellere ve son müşteriye yönelik fuar, 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Öte yandan Ekoloji İzmir ile birlikte Olivtech-5. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı da geçen yıl olduğu gibi aynı tarihlerde ve aynı yerde düzenlenecek. Sektörün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan Olivtech, bu yıl da profesyonellerin buluşma platformu olacak.