Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Suriye'deki iç savaşla birlikte işsizliğin Türkiye ortalamasının 2 buçuk katına ulaştığı Mersin'de, organize sanayi bölgelerinin istihdama önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. MTOSB salonunda yapılan toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, sektör temsilcileri ile çok sayıda bölge sanayicisi katıldı.

SABRİ TEKLİ İLE DEVAM

Yapılan Genel Kurul'a 3 liste katıldı. Toplam 192 oyun kullanıldığı seçimlerde Sabri Tekli, Mehmet Nane, Hasan Tufan Ballı, Orhan Kahveci, Güral Savaştürk, Zeynep Aysalar, Ergül Kaptan ve Özcan Özozan'ın bulunduğu beyaz liste 96 oy ile tekrar seçildi.
Ali Kıraç, Berrin Mis, Cemalettin Akbulut, Cenk Cenkcimenoğlu, Safvatullah Işık, Uğur Altun, Yılmaz Akyüz ve Samet Bilgen'in bulunduğu liste 60, Kasım Boro, Gökmen Akyürek, Hakan Alpar, Mert Bozkaya, Yalçın Darıcı, Ali Karaer, Mustafa Kayın ve Alpay Seyhan'ın bulunduğu liste 36 oy aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz burada yaptığı konuşmada Mersin Tarsus Organize Sanayi’nin gelişip büyümesinden mutluluk duyduğunu belirtti. OSB'de bizzat yer alan sanayi tesisleri kurucu ve yöneticileriyle birlikte 20 yılda bugüne geldiklerini ifade eden Kocamaz, "Organize sanayiler bölgeye ekonomik anlamda katkılar sağlarken, biz yöneticilerin en önemli işlevi de istihdama katkı koymamızdır. Çünkü ülkemizde işsizliğin resmi rakamlarla yüzde 11’lere çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Mersin gibi çok yoğun göç almış, özellikle de Suriye’den aldığımız göçle birlikte işsizlik oranının Türkiye ortalamasının 2-2,5 katına ulaştığı bir yerde organize sanayiler bizim can simidimizdir. Organize sanayiler en azından işsizlerin bir şekilde istihdamına katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

MTOSB'nin gelişme alanının olmamasının büyük bir sıkıntı olduğunu vurgulayan Kocamaz, şu ifadeleri kullandı: “Yeni 1/100.000’lik imar planının revize işleminde bu konuya özel bir önem veriyoruz. Mersin’deki tüm sivil inisiyatifler ve resmi dairelerin de bu konuda ortak bir tavır alması gerekiyor. Zira plana koydurmak bizim işimiz ama Toprak Koruma Kurulu’ndan geçmesi için bir kamuoyu oluşturmak tüm Mersinlilerin görevi. İkinci bölgedeki ilave alanla ilgili daha evvel lojistik olarak düşünülen bölge de en kısa sürede inşallah hayata geçip, burada yeni tesisler kurulacak."

Bağlantı yollarıyla ilgili D-400’e alternatif bir yolun Mersin’in kurtuluşu olduğunu vurgulayan Kocamaz şöyle devam etti: “Ama bu yolu yaparken gerek Karayolları Genel Müdürlüğü gerekse sivil inisiyatifler yerel yönetimle birlikte hareket etmesi gerekiyor. Gerekirse bu işi ortaklaşa yapma yönünde sorumluluk alınması gerekiyor. Hep birlikte vereceğimiz mücadele sonucunda bu yolu devreye koyduğumuzda hem Adana-Mersin-Tarsus arasındaki trafik yoğunluğu azalacak, hem de organize sanayiden limana veya diğer yerlere en kestirme yollardan ulaşım sağlanacak. Ayrıca otoban bağlantısıyla ilgili imar planında yapılacak düzenlemeleri biz bir an evvel plan çerçevesinde çözümleyeceğiz. Hepsinden önemlisi organize sanayinin yeni alanlarıyla ilgili Tarsus’un üst kısımlarında, eski E-5 civarında bazı çalışmalar yaptırıyoruz. Bu çalışmalar da son bulup hayata geçtiğinde, bu ikinci bölgenin üst kısımları da ilave edildiğinde gerçekten istihdama katkı sağlayacak tesisler kurulabileceğine inanıyoruz."