Sektörün lider oyuncusu Küçükbay A.Ş., Fuar İzmir’de düzenlenen 5. Olivtech-Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda Orkide ve Ekiz markalı ürünleriyle yer aldı. Küçükbay A.Ş., geçmişin mirası zeytin ve zeytinyağını bugünün teknolojisiyle sofralara taşıyan filmiyle ilgi çekti.

Düzenlendiği ilk günden bu yana Olivtech Fuarı’nın daimi misafiri olduklarını söyleyen Küçükbay A.Ş. İç Satış ve Pazarlama Koordinatörü Kaya Büker, günden güne büyüyen ve sektörün önemli isimlerini ağırlayan fuarda yer almaktan mutlu olduklarını belirtti. Zeytin ve zeytinyağı hikayesinin sunulduğu özel barkovizyon gösterisi hazırladıklarını ifade eden Büker, “Anayurdu Anadolu’nun bağrında yetişen ve tüm kutsal kitaplarda adı geçen zeytin, üretiminin de tüketimin de arttırılması gereken, barışın, yaşamın, ölümsüzlüğün sembolü olmuş bir ürün. Dünyanın en yaşlı ağaçlarının yaşadığı Anadolu’nun sağlık kaynağı zeytinin meyvesinden elde edilen zeytinyağının tüm sofralara ulaşması için Küçükbay A.Ş. olarak yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılıyor, bölgemizin ve ülkemizin temsilcisi zeytinyağını gittiğimiz her yere taşıyoruz. Zeytinin ve zeytinyağının hikayesinin filmimizde de anlatıldığı gibi Anadolu’nun binlerce yıllık mirasına sahip çıkan geleneksel yapımızla, bugünün teknolojisi ile donatılmış fabrikalarımızda son teknolojilerle üretim yapıyoruz.” dedi.

‘OLİVTECH'İN SEKTÖRE BÜYÜK KATKISI OLACAK’

Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nın, tedarik zincirinin önemli halkası olan ülkelerin katıldığı daha büyük bir fuar olmasını istediklerini dile getiren Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ise şunları kaydetti: “Olgunlaşarak yol alan Olivtech Fuarı’na, zeytinyağı üreten ve tüketen herkesin ilgi göstermesi gerekiyor. Birçok sektörü yakından ilgilendiren, barışın simgesi zeytin ve zeytinyağının buluştuğu Olivtech Fuarı’nın sektöre büyük katkıları olacak. Son zamanlarda gerçekleştirilen çalışmalarla üzerindeki farkındalığın arttığı zeytin ve zeytin ürünleri, sahip çıkılması gereken bir konudur. Anayurdu Anadolu olmasına rağmen zeytinyağı tüketimi hala gelişmiş ülkelerin gerisinde kalan ülkemizde, zeytinyağını sofralarımızın baş konuğu olarak görmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

‘ZEYTİNYAĞI İHRACATINI YEDİ KITAYA YAYMAK İSTİYORUZ’

1946 yılında serüvenine başlayan Ekiz markasını 2014 yılında bünyesine katan Küçükbay A.Ş., İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrikası Ekiz Zeytinyağı tesislerinde üretime başladı. Orkide Zeytinyağı’nın yanısıra Ekiz Zeytinyağı ile birlikte zeytinyağının sağlığa yararlarını “Sağlıkla ve Güvenle” sloganıyla Türk halkının ve bütün dünyanın damak tadına sunduklarının altını çizen Küçükbay A.Ş. Dış Ticaret Koordinatörü hmet Kuddusi Us da, “Sağlanan teşviklerle zeytin ağacı varlığını hızla arttıran ülkemiz, zeytinyağı üretiminde geçtiğimiz sezon rekor sayılara ulaştı. Orkide ve Ekiz markalarıyla dünya liginde temsil ettiğimiz ülkemiz ihracatının yüzde 25, yüzde 30’larına Küçükbay A.Ş. olarak biz imza atıyoruz. Singapur, Somali, Cibuti, Tanzanya, Bosna Hersek, Çin, Endonezya, Madagaskar, Japonya, Seyşeller, Bahreyn, Nepal, Malezya ve Tayvan gibi ülkelere yaptığımız zeytinyağı ihracatımızı, dünyanın yedi kıtasına yaymak istiyoruz.” şeklinde konuştu.