Türkiye’nin önde gelen yağ markaları Orkide ve Ekiz, yurtiçinde olduğu kadar dünya mutfaklarında da beğeniliyor. Ayçiçek yağından mısıra, zeytinyağından margarine ve ev dışı özel ürünlerine kadar geniş bir yelpazede üretim yapan Küçükbay A.Ş., ürün çeşitliliğiyle de dünyadan takdir topluyor. Ege ve Körfez Bölgesi’nden elde edilen yüksek kalitedeki Ekiz ve Orkide zeytinyağları, iç ve dış pazarda büyük beğeni kazanıyor. Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya uzanan pazarda dünya insanlarıyla buluşuyor.

Küçükbay A.Ş., Türkiye’nin yıllık 700 bin tona varan margarin pazarının da en büyük aktörlerinden biri. "İdeal Orkide" markalı ev tipi margarinlerin yanında pastacılık ve ev dışı alanda müşterilerinin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen 100’den fazla özel ürünü bulunuyor. Küçükbay Grup şirketlerinden Reka Bitkisel Yağlar A.Ş. tarafından 150 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Orkide Tekirdağ Tesisi ise günlük 1500 ton çekirdek kırma ve 850 ton ham yağ işleme kapasitesine sahip. Bölgedeki üreticiden ayçiçeğinin yanında buğday, kanola ve çeltik de alan yeni tesis, yöredeki çiftçiler için önemli bir seçenek oluşturuyor. Türkiye’de malı üreticiden alıp işleyerek rafine eden ilk entegre tesis olma özelliği taşıyan tesis, dünyanın yağ devi olarak görülen Ukrayna ve Rusya’daki fabrikalarla yarışır düzeyde. Bu tesis, kuruluşun yağ üretiminde ve ihracatında önemli artış kaydetmesini sağlarken Türkiye'nin dünya yağ sektöründeki prestijine de katkı yapıyor.

Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, zeytinyağı alanında önemli atılımları hayata geçirdiklerini, kısa süre içerisinde en modern teknolojiyle donatılmış yeni tesislerinin tamamlanarak faaliyete gireceğini söyledi. Küçükbay, “Talep odaklı bakmak, dünyanın ve tüketicinin nereye gittiğine bakmak, gelişimi sürdürülebilir kılma açısından önemli. Gıda sektöründe tüm dünyadaki değişimi ve tüketici beklentilerini yakından takip ediyor, yeni yatırımlarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı platformlarda ürünlerimizin çeşitliliği ve kalitesiyle takdir topluyoruz.” dedi.