Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, sosyal ve ekonomik projelerle orman köylülerinin ormanlık alanlara yönelik baskısını azaltmak, gelir seviyelerini yükseltmek ve sosyal beklentilerine cevap vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü politikası gereği orman köylerini kalkındırma anlamında sosyal ve ekonomik içerikli destekler oluşturduklarını belirtti.

Bakanlığın Orköy Projesi kapsamında bölge müdürlüğüne bağlı Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Hatay illerinde orman köylerindeki ailelere çeşitli destekler sağladıklarını ifade eden Sabuncu, şunları kaydetti:

"Orköy Projesi kapsamında 54 köyde bin 237 aileye 4 milyon 83 bin 333 lira destek sağladık. Orman köylülerine odun dışında yakacak imkanı sağlanması amacıyla 15 köyde 440 aileye güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi verildi. Hazırlanan projelerle orman köylülerinin ormanlık alanlara yönelik baskısını azaltmak, gelir seviyelerini yükseltmek ve sosyal beklentilerine cevap vermeyi amaçlıyoruz."

Keçi yetiştiriciliğinden dolayı ormanlara ve doğal çevreye baskının azaltılması ve çiftçi gelirinin arttırılmasına imkan oluşturulması amacıyla da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sabuncu, daha bol süt verimine sahip ve ormanlık alanlar için risk oluşturmayan süt sığırı yetiştiriciliği için 5 köyde 41 aileye 680 bin 600 lira Orköy kredi desteği sağlandığını belirtti.