Net Organizasyon tarafından düzenlenen Türkmen Construction Spring Uluslararası İnşaat Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta devam ediyor. 17 ülkeden 220 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuara, Türk inşaat şirketleri damgasını vurdu. Çoğunluğunu Türk firmalarının oluşturduğu fuarda, inşaat malzemelerinden yan ürünlere, çeşitli altyapı ve üstyapı projelerden mega projelere kadar geniş yelpazede ürünler tanıtıldı. Fuarın resmi açılış törenine, Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk inşaat firmalarının büyük rağbet gördüğü Türkmenistan'da inşaat fuarının yapılması son derece önemli. Enerji kaynakları bakımından zengin olan Türkmenistan'da altyapı ve üst yapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bu nedenle, Aşkabat'ta düzenlenen fuarda, yabancı firmalar Türkmen tarafıyla yeni projeler üzerinde buluşma olanağına sahip oluyorlar.

Sözkonusu fuarı, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte düzenlenen Net Organizasyon Proje Satış Müdürü Münir İnce, bu organizasyon ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmesinde, yıl içinde 9-10'a yakın fuar organizasyonluğunu yaptıklarını, yapı inşaat, enerji, petrol ve gaz, mobilya, peyzaj, telekomünikasyon sektörlerinde fuarlar düzenlediklerini kaydetti. Buradaki amaçlarının Türk firmalarının Türkmenistan pazarındaki payını arttırmak olduğunu söyleyen İnce, Türkmenistan'ın Türkiye açısından çok önemli bir ülke olduğunu ve gelişen bir ülke olarak ta Türk müteahhitlik firmalarnın rağbet ettiği bir ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Fuara katılan Das Yalıtım A.Ş. temsilcilerinden Ömer Sirkeci, Türkmenistan'da uluslararası bir fuara 2'nci defa iştirak ettiklerini kaydederek, firmalarının havalandırma sektöründe kullanılan kauçuk köpüğü yalıtım malzemelerini ürettiğini kaydetti. Türkiye'den 22 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Sirkeci, bunlardan bir tanesinin Türkmenistan olduğunu ve bu bölgede Türk firmalarının yaptığı işlerin tedariklerinde yer aldıklarını belirtti.
Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke Türkmenistan'da, Türk müteahhitlerine verilen iş hacmi 55 milyar doları buldu.