Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği Ortadoğu İnşaat Fuarı ile Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı başladı.

80’in üzerinde firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, "Daha nitelikli, kaliteli, çevreye yararlı, ekonomik sürdürülebilir bir kent ve sürdürülebilir bir inşaat bizim temel önceliğimiz olacaktır." dedi.

TÜYAP tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Ortadoğu İnşaat Fuarı ile Belediye İhtiyaçları Fuarı, Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 4 gün sürecek fuara, yurtiçi ve dışından çok sayıda konuk ve firma katıldı. Açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ve Avrupalı Kürt İşverenler Birliği Başkanı’nın katıldı.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, inşaat sektörünün altyapı ve üstyapı yatırımlarını ilgilendiren fuarların yedi yıldır yapıldığını belirtti. 4 gün sürecek fuara 80’in üzerinde firmanın katılacağını bildiren Ersözlü, yurtiçi ve yurtdışından 25 bin civarında ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır’ın da ülkenin de en büyük sektörünün inşaat sektörü olduğunu vurguladı. Anlı, "İnşaat sektörü yarattığı istihdam nedeniyle bu kentin en önemli başlıklarından biridir. Onun için daha nitelikli, daha kaliteli, ekoloji ve çevreye yararlı ekonomik sürdürülebilir bir kent ve sürdürülebilir bir inşaat bizim temel önceliğimiz olacaktır." dedi.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO sürecine de değinen Anlı, Hewler Kalesi’nin UNESCO’ya alındığını ve bu yıl da Diyarbakır surlarının kalıcı listeye gireceğini söyledi. Konuşmaların ardından Anlı ve katılımcılar, fuarın açılışını yapıp stantları gezdi.