Bilecik’in meyve sebze üretimi yoğun Osmaneli İlçesine Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi kuruluyor.
Bilecik’in meyve sebze üretimi yoğun Osmaneli İlçesine Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi kuruluyor.
Osmaneli Hisarcık-Beşevler Köyünde inşası bitmek üzere olan, makine ve ekipmanlarının kurulduğu tesiste Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Tetik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serkan Diker, Muhtar Sezai Demirtaş ile birlikte incelemelerde bulunuldu.
Osmaneli İlçesinin verimli topraklara sahip olduğunu, ilçede üretilen pek çok meyve ve sebzenin yeterince değerlendirilemediğini kaydeden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız, “Osmaneli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Osmaneli Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen yüzde 75’i Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından finanse edilen “Yaş Meyve Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi” ilçemiz ve ilimiz tarımına kazandırılıyor. Proje köy muhtarlığına ait 3 bin metrekarelik arazi üzerine 450 metrekare kapalı alan inşa edilen tesis günlük 200 ton ürün işleme kapasitesine sahip olacaktır. Tesiste meyve sebze tasnifleme-paketleme proses hattı kurulmuş olup tasnif dışı kalan ürünler içinde kurutma hattı kurularak üreticinin ürününe değer katacaktır. İşlenmiş olan ürünler ebatlanarak, paketlenerek ve tasnif dışı kalmış ürünler kurutularak ambalajlanacak ve marka etiketiyle son tüketiciye direkt ulaştırılacaktır. Bu sayede aracısız yapılan satıştan dolayı çiftçimiz ürününden daha fazla kazanç elde edecek ve tarımsal üretim teşvik edilecektir. Bu tesisin ve bitmek üzere olan mezbahasının ilimiz ve Osmaneli ilçemize hayırlı olması dileklerimle başta sayın Belediye Başkanıma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında ise köyde ikamet eden 20’si kadın olmak üzere toplam 40 kişiye iş sağlığı ve güvenliği ile paketleme tesisi kullanım eğitimi verildi. Tesisin açılışı ise yakın zamanda protokolünün katılımıyla yapılacağı öğrenildi