Kozaklı’da bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olan 80 milyon lira tutarındaki tatil kompleksinde geri sayım başladı. Otel, fizik tedavi ve alışveriş merkezi hizmeti sunacak tesislerde yaklaşık 285 kişi istihdam edilecek.

Yatırımlar, işsizlerin umudu haline geliyor. Bu kapsamda, merkezi Kayseri’de bulunan Sel Yapı Grup tarafından Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde inşaatına başlanan bölgenin en büyük yatırımlarından birisi olan tatil kompleksi inşaatında sona yaklaştı. Sel Yapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Temur Selman, 2012 yılında temelini attıkları tesisleri temmuz ayında açmayı planladıklarını açıkladı. Burasının bölgenin en büyük özel sektör yatırımlarından birisi olduğunu belirten Selman, “Kozza Termal Tatil Kompleksi, otel, fizik tedavi merkezi ve alışveriş merkezinden oluşuyor. 22 bin metrekare alan üzerinde 60 bin metrekare kapalı alan ve 16 bin metrekare açık alandan oluşuyor. 484 suit daireden oluşan otel kısmı 2 bin yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük tesisi olacak. Tesis içinde ayrıca 8 adet bay ve bayanlara özel açık ve kapalı havuz, spa merkezleri, aqua parklarıyla da tam bir tatil kompleksi konumunda. Tesis içerisinde bulunan sinema salonu, amfi tiyatro, bowling salonu, çocuk oyun salonu, internet cafe, kreş, bilardo ve dart salonlarında misafirlerin hizmetine sunulacak. Tesisin yatırım bedeli ise 80 milyon lira.” diye konuştu.

Tatil kompleksinin istihdama katkısının büyük olacağını vurgulayan Selman, otelcilik hizmetleri bünyesinde 150, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde 75 ve termal tatil komleksi bünyesinde 50 kişi olmak üzere toplam 285 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.