Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 öğrenim yılının Kurban Bayramı sonrasındaki 28 Eylül Pazartesi tarihine ertelenmesini önerdi.

TÜROFED Başkanı Ayık yaptığı açıklamada, bu yıl otellerin istenilen doluluk oranlarını yakalayamadığını hatırlatarak, okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin doluluk konusunda merhem olabileceğini ifade etti. Avrupa ve Rusya pazarlarındaki kaybı önlemede iç pazarın büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Osman Ayık, “Bilindiği üzere iç pazarın tatil hareketleri ise büyük oranda okulların tatil olup olmamasına bağlı. Bu nedenle 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının Kurban Bayramı sonrasındaki 28 Eylül Pazartesi tarihine ertelenmesi turizm sektörüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu sayede otellerimiz kayıplarını biraz olsun telafi edebileceklerdir. Okulların Kurban Bayramı sonrasında açılması hem ailelere hem de otellere katkı sağlayacaktır.” dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ayrıca okul tatil zamanlarının yeniden planlanması gerektiğini de belirtti. Tatillerin bölgesel ve mevsimsel olarak yeniden planmasını isteyen Ayık, “Ülkenin bütün bölgelerinin aynı anda tatil yapması turizm sektörünün iç pazardan sağlıklı bir şekilde yararlanmasını engellemektedir. Bölgesel olarak yeniden planlanacak tatiller ailelerin tatile çıkmasını sağlayacaktır. Bölgesel planlama ile tatile çıkma oranı yüzde 25'e çıkacaktır. Bu durum otellerin 12 ay hizmet vermesini de sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.