Mersin Oto Galericiler Derneği(MOGDER) Başkan Vekili Ali Kıratlı, Toroslar'da bulunan Oto Galericiler Sitesi'ne taşınmama konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

MOGDER Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Kıratlı, Toroslar'da yapılan Oto Galericiler Sitesi'nin belediyenin şartnamesine uymadığını ve rant üzerine kurulu bir yapıda olduğunu iddia etti. "Toroslar'daki Oto Galericiler Sitesi rant üzerine kurulu, oto galerici esnafları yerine yatırımcıya verilmiş bir site" diyen Kıratlı Mersin'de bulunan 160 oto galericiden 140'ı buraya taşınmıyorsa bunun sebepleri iyi araştırılmalı. Esnaflarımızla defalarca bir araya gelerek konuyu tartıştık. Kimse bu siteye taşınmak istemiyor. Mersin Oto Galericiler Sitesi ölü doğmuş bir yatırımdır. Esnaf içine sinmeyen bir sitede nasıl satış gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.

Mersin'de faaliyet gösteren oto galericiler olarak anayasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarının altını çizen Kıratlı şöyle devam etti: "Anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Anayasamız bizlere ticaret özgürlüğü sunuyor. Bizler de istediğimiz alanlarda ticaret yapmaya devam etmek istiyoruz. Biz oto galericiler sitesi kurulmasın, apartmanların altında işimize deva edelim demiyoruz. Aksine vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği bir bölgede oto galericiler sitesinin kurulmasını istiyoruz."

Mevcut Oto Galericiler Sitesi'ne taşınanlar arasında şehir merkezine geri dönenlerin olduğunun da altını çizen Kıratlı, "Eğer bu site gerçekten verimli olsaydı oraya taşınan meslektaşlarımız geri şehir merkezlerine döner miydi? Bize böyle bir dayatma yapılmasını kabullenemiyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Mezitli Belediyesi'nin konuyla ilgili ciddi bir çalışması mevcut. Bizler Mezitli sınırları içerisinde, vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği bir alanda Oto Galericiler Sitesi oluşturulmasını ve esnaflarımızın bu alanda faaliyetlerini devam ettirmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.