Hatay'ın Erzin İlçesinde, iki yıl önce tamamlanan ve 1 milyon 181 bin TL harcanarak yaptırılan otobüs terminali, kullanılmadan çürümeye terk edildi. Hiç bir güvenlik önlemi alınmadığı için etrafı çöp yuvasına dönen ve bir türlü vatandaşın hizmetine açılmayan otogarın çatısı yağmurlu havalarda akmaya başladı.

Şehirlerarası otobüs terminali olmayan Erzin’de, bu sorunun çözülmesi için Erzin Belediyesi tarafından istasyon caddesi otoban girişi karşısına terminal binası yapıldı. 2012 yılı sonlarında yapımına başlanan otogar 14 ay sonra tamamlandı.

OTOBÜS TERMİNALİNİN AÇILIŞINI BÜYÜKŞEHİR YASASI ENGELLEDİ

Vatandaşların ulaşım noktasında çektikleri sıkıntıları gidermesi beklenen tesisin açılması ise yılan hikayesine döndü. 30 Mart yerel seçimler öncesi çıkarılan yasa ile Hatay, büyükşehir belediyesi statüsüne girdi. Çıkarılan yasa gereği otogar hizmetleri de büyükşehir belediyesi hizmet alanına geçti. İlçelerde yapılanmasını tamamlamaya çalışan büyükşehir, Erzin'de otobüs terminalini hizmete açamadı.

Aradan yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen bir türlü hizmete girmeyen otogar, kullanılmadan çürümeye terk edildi. Hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı tesisin etrafı çöp yuvasına döndü. Kullanılmayan binanın çatısı da yağmurlu havalarda akmaya başladı. Bir milyon 181 bin TL harcanarak yaptırılan otobüs terminalinin kullanılmadan çürümeye terk edilmesi vatandaşlarında tepkisini çekti.

Yıllardır aynı sıkıntıyı çektiklerini belirten vatandaşlar, ''İlçemizde terminal olmadığı için yılardır yolculuk öncesi sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntımız bir türlü giderilemedi. Bir tesis olmadığı için bekleme salonu yok. Hiç bir ihtiyacımızı gideremiyoruz. Gece gidiş gelişlerde sorun yaşıyoruz. Otobüslere bindiğimiz yer ilçeye 5 kilometre uzaklıkta. Bu konuda büyük sıkıntımız var. Sıkıntıyı gidermesi için otogar yapıldı. Aradan geçen bunca zamana rağmen bir türlü açılmadı. Nedenini bilmiyoruz. Yetkililer bu konuya ağırlık versinler. Binlerce lira harcanarak yapılan bu tesis çürümeye terk dildi. Devletimizin parasına yazık, tesisin bir an önce hizmete açılmasını bekliyoruz'' dediler.

Geçtiğimiz günlerde İlçeye yaptığı ziyarette konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, otogarı açmak için çalıştıklarını belirtti. Burada vatandaşa hizmet vermek için bulunan büroların ihalesi için zaman gerektiğini söyleyen Savaş, en kısa sürede otogarın hizmete gireceğini söyledi.