Bursa’da otomotiv devleri Renault ve Tofaş ile yedek parça üreticisi Coşkunöz’de zam talebiyle iş bırakarak üretimi durduran işçiler, sosyal alemde açtıkları sayfalarla Türkiye’nin dört bir yanından destek buluyor.

Twitter ve facebook’u etkin kullanan işçiler, özellikle facebook’ta ‘metaliscileribirligi’ sayfasından an be an gelişmeleri aktarıyor. Hangi fabrikada eylem başladı, hangi aşamada, nereye destek gerekiyor, neredeki işçilerin gıdaya ihtiyacı var, facebook sayfasından paylaşan işçiler, ilginç fotoğraflarla da durumlarını ortaya koyuyor. Paylaşılan fotoğraflarda, çimlerin üzerinde yatan, ilginç pankartlar yazan, çimenler üzerinde namaz kılan insanlar ile iç çamaşırı dağıtımı gibi faaliyetlerin dikkat çekiyor.

İşçilere farklı illerden de destek mesajları geliyor. Sayfaya yorum yapan bir işçi, “Ford Otosan Kocaeli yan sanayide yaşanan aksaklıklar nedeniyle akşam ve geceki mesai iptal, dayan Coşkunöz” yazarken, bir başka işçinin ise, “Kocaeli Yeniköy fabrikası öğle yemeği yemedi, katılan arkadaşlara selam olsun” yazdığı görülüyor.