Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, çiftçileri tarım sigortası konusunda uyararak, olası afetlerde zarar gören ekili tarım alanlarının sigortalı olması halinde çiftçilerin zararlarının karşılandığını söyledi.

Boğazlıyan İlçesinde çiftçilere yönelik TARSİM bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ziyaattin Özdemir, İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat Kaya, Kayseri Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Ziyaattin Özdemir burada yaptığı konuşmada tarım sigortasının önemine değindi. Özdemir, "Çiftçilerimizin tarım sigortası yaptırması gerekir. Çünkü geçen yıl bazı bölgelerimizde meydana gelen dolu afeti sebebi ile ürünlerini sigorta yaptıran çiftçilerimizin zararları TARSİM sayesinde ödendi. Yani tarım sigortası yaptıran çiftçimiz daha rahat bir yıl geçirirken sigorta yaptırmayan çiftçimiz ise her şiddetli yağışta yada diğer afetlerde endişeli ve korku dolu anlar yaşıyor. Sigorta yaptıran çiftçilerimizin primlerinin yüzde 50’si devletimiz tarafından karşılanmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat Kaya, tarım sigortalarının tanımı, işleyişi ve bitkisel-hayvansal sigortalar hakkında bilgi verdi.