Isı, su, ses yalıtımı ve zemin kaplama sistemlerinin üretici Eclectia, Türkiye'deki fabrikasında ürettiği ısı yalıtım sıvası ile dübel kullanmadan, binayı delmeden ve üzerine artı yük getirmeden yüzde 70'e varan enerji tasarrufu ile yüzde 100'e varan su yalıtımı vaat ediyor.

Isoplaster isimli ısı yalıtım sıvasının özel formülü ile çimentosuz, kumsuz, filesiz, dübelsiz, elastik ve uzun ömürlü olduğunu belirten şirket yetkilileri, ayrıca bu özel sıva ile binaya dekoratif görünüm sağlandığını vurguluyor. Hafif ve ekonomik olarak niteledikleri özel sıvanın; yapılarda ek yeri olmadan, boşluk bırakmadan bütün doğa etkilerine karşı koruma sağladığını, bu arada hava geçirgenliği sayesinde su buharı geçişine imkan tanığını kaydediyor. Isoplaster'in hem su hem ısı yalıtımı imkanı sunduğuna dikkat çeken yetkililer, ürünlerinin tek başına yüzde 100 su izolasyonu, yüzde 30 ısı yalıtımı sağladığını, EPS plakaları ile birlikte uygulandığında da ısı yalıtımının yüzde 70'e ulaştığını dile getiriyor.

2008 yılında kurulan Eclectıa Dış Ticaret şirketi, binaların mantoloma, ısı yalıtım ve zemin kaplama sistemleri ile ilgili faaliyet gösteriyor. Şirketin Türkiye'nin yanı sıra Gana'da da bir fabrikası var.