Sabah ve Yeni Asır gazetelerinin Sürat Kargo’ya posta hizmeti izni verilmedi’ haberlerine bir tepki de Pak Taşıma İşçileri Sendikası’ndan (Pak Taşıma-İş) geldi.

Sendika; haberleri algı operasyonu olarak yorumlayarak kınadı.


Pak Taşıma-İş’ten iddialar ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tanımladığı 15. iş kolu çalışanları olarak çalıştığımız iş yerine siyasal iktidarın hukuksuz uygulamaları üyelerimizi rahatsız etmektedir. Basında çıkan haberlerde 7 bini aşkın çalışanın olduğu işletmede çalışma huzuru adına, Sürat Kargo’daki üyelerimize yönelik iftiraları içeren haberleri esefle öğrendik.
Sürat Kargo’da çalışan taşıma iş kolundaki üye emekçi kardeşlerimizin medyada yanlış ve yalan haberlerin neticesinde anayasamızın 122. maddesi gereği Nefret ve Ayrımcılık suçu işlenmektedir. Basındaki yalan haber kampanyası üzerine üyelerimiz sosyo-psikolojik sıkıntılara maruz bırakılmaya çalışılmaktadır. Bu algı operasyonunu kınıyoruz. Somut delil olmamasına rağmen psikolojik bir algı ile emekçilerimizin çalıştığı kurum yıpratılarak üyelerimizin çalışma huzuru etkilemeye çalışılmaktadır. Bu durum bir suçtur. Siyasal iktidarın yanlı ve ölçüsüz yanlış haberler karşısında bigâne kalması da esef vericidir.
Haberde Milli Güvenlik Kurulu kararlarından ve kırmızı kitaba giren bir paralel yapıdan bahsedilerek Sürat Kargo’nun da bu yapının şirketi olduğuna yer verilmiş. Hatta bununla da yetinilmeyerek ‘Paralel Yapı’nın Postacısı’ denilerek iftiranın boyutu daha da arttırılarak üyelerimiz zan altında bırakılmaktadır. Sendikamızın üyeleri böyle bir yapının varlığından dahi haberdar değilken itham edildiğimiz anayasal suç olan toplumun bir kesimini kutuplaştıran bu tür yaklaşımları Pak Taşıma-İş olarak kınıyoruz.
Haberi okuyan emekçilerimiz, aile çevresi ve yakın akrabalarından gelen sorularına cevap veremediklerini belirterek Bu tür nefret söylemleri bizlerle toplumun diğer fertleri arasında yaşama huzuruna etkileyerek ayrımcılık suçu işlenmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 16 Haziranda açıkladığı verilere göre Türkiye’de işsiz sayısının 322 bin kişi daha artarak 3 milyon 69 bin kişiye ulaşmıştır. Bu durumda Pak Taşıma-İş üyelerinin istihdam edildiği bir işyerine siyasal iktidarın hukuksuz yaklaşımları çalışma hayatını olumsuz etkilemektedir.
Ülke ekonomisinin yüzde 25 ini, istihdamın yüzde 17 sini sağlayan Ulaşım iş kolunda çalışan emekçilerimizin üye olduğu sendikamız 15.iş kolunda çalışan emekçilerimizde infial uyarmaktadır. Üyelerimizin çalıştığı ekmek teknesi olan iş yerleri ve Kurumları denetleyecek olan devlettir. Devlet kurumlar arası rekabete fırsat vermeden teftişini yapar ve haksız rekabeti önler. Yasalara göre denetimlerini yapar. Yasalara göre kurulan işletmelerin oluşturduğu istihdam alanında çalışan emekçilerin mağduriyetlerine sebebiyet veremez. İşletmelerdeki emekçi üyelerimiz Siyasi iktidarların keyfi uygulamaları ile mağdur edilemez. Pak Taşıma-İş olarak devlet kurumlarının yasal ve anayasal çerçeve içeresinde kalmalarını, çalışma hayatının huzurunu etkileyecek kutuplaştırmadan kaçınılması gerektiğini kamuoyuna duyurulur.‘‘