Pak Tekstil İş Sendikası (Pak Tekstil İş) Genel Başkanı Selim Demiralp, işçi hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demiralp, “İşçimiz hakkını aramıyor ve bu nedenle de hakkını alamıyor.” dedi.

Pak Tekstil İş Sendikası Denizli Temsilciği EMEKDER Konferans salonunda 'İş Hukuku ve İşçi Hakları' konulu panel düzenledi. Panele, Pak Tekstil İş Sendikası (Pak Tekstil İş) Genel Başkanı Selim Demiralp, Av. Muammer Güler Av. Yusuf Apaydın, EMEKDER Başkanı Rasim Öztürk ve çok sayıda işçi katıldı. Panelde, değişen iş kanunları, ihbar tazminatları ve kıdem tazminatları, sendika tazminatları ve sözleşmelerle bağlı hükümler ve işçi hakları masaya yatırıldı.

Panelde konuşan Demiralp, “İşçimiz hakkını aramıyor ve bu nedenle de hakkını alamıyor.” dedi. Demiralp, emekçinin haklarının bilincinde olması ve hakkını aramaktan imtina etmemesi için Türkiye genelinde 'Hukuk panelleri' başlattıklarını belirterek, ilki Denizli’de yapılan çalışmanın, önümüzdeki günlerde Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Gaziantep ve Adana’da da gerçekleştirileceğini söyledi.

13 milyon işçinin ihtiyaç duyduğu bağımsız sendikacılığı kardeş Pak sendikaların başlattığını söyleyen Demiralp; “Bir yıllık kuruluş olmamıza rağmen emekçi kardeşlerimizin ciddi bir katılımı ve teveccühünü görüyoruz. Bizim de çatısı altında bulunduğumuz Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun bir yılda ülkemizdeki 4. büyük işçi konfederasyonu olmasının sebebi işçilerin sendikalarımıza olan güvenidir. Biz bu güveni boşa çıkarmayacağız.” diye konuştu.

Av. Muammer Güler de sendikalı olduğu için işverenin çalışanı işten atmasının anayasal suç olduğunu anlattı ve dava konusu olması halinde, sendika tazminatı ve işe dönüş kararları verildiğini vurguladı.