Afşin-Elbistan Linyit İşletmesi (AEL) Müdürü Ahmet Yaldız'ı makamında ziyaret eden Pakdil, yaptığı konuşmada, dünyada enerjinin vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

Bir ülkenin kalkınmasında enerjinin önemine değinen Pakdil, "İnsanların yaşaması için su ve hava ne kadar gerekliyse bugün dünyada üretim yapabilmek içinde enerji şarttır. Bu enerjiyi dünya ülkeleri değişik şekillerde elde ediyor. Mühim olan bu zenginlikleri keşfedip ortaya çıkarmaktır. Bunun için de bütün insanlar gayret edip çalışıyor" ifadesini kullandı.

Pakdil, Türkiye'deki linyit yataklarının yüzde 43'ünün Afşin-Elbistan bölgesinde bulunduğunu hatırlattı. Burada üretilen enerjinin ülke ekonomisine ciddi anlamda katkısı bulunduğunu vurgulayan Pakdil, şöyle konuştu:

"Afşin-Elbistan bölgesinde MTA'nın araştırmaları sonucu 3,9 milyar tonu kullanılabilir olmak üzere 4,8 milyar ton bakır rezervi tespit edildi. Yerli üretime çok önem vereceğiz. Türkiye'de buna mecburuz. Geçmişte su akar, Türk bakardı. Başbakanımızın ifade ettiği gibi 'Su akar Türk yapar' şeklinde hidroelektrik santrallerimizle su kaynaklarını değerlendirmemiz gerekiyor. Kömür madenleri yerin altında duruyor. Su akıp gittiği zaman tekrar onu bir daha kullanma şansınız ortadan kalkıyor. Türkiye sanayileşecekse bunu gerçekleştirmek zorundadır. Bu yatırımların gerçekleşmesi için enerjiye ihtiyaç var. Enerji olmadan bunların hiçbirinin olması mümkün değil. Nelerden elde ederseniz edin, ülkelerin mutlaka enerjiye ihtiyacı var. Burada çalışan kardeşlerimiz de çok ciddi görevler görüyor. Buradaki kaynakları kazasız belasız ülkemizin istifadesine sunmalıyız. Böylece hem istihdam hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz."

Santralde personel ve lojman bakım onarımı konusunda kendilerinden taleplerin bulunduğunu dile getiren Pakdil, bölge milletvekilleri olarak sorunların çözümü noktasında katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.

Yaldız ise bu yıl düşük kapasiteli kömür üretimi ve dekapaj ağırlıklı çalışmalar yapacaklarını, 2015'te de tam kapasiteyle üretime ve sahada susuzlaştırmaya ağırlık vermeyi planladıklarını kaydetti.

Ziyarette, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca hazır bulundu.