TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkenin her yerindeki esnafın terör nedeniyle etkilendiğini belirterek, esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl erteleneceği yönündeki çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini söyledi.
Son aylarda yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl erteleneceği çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Terör bölgesindeki esnafımız büyük zarar görmüştür. Dükkanını açamaz durumdadır. Kazancı kalmamıştır. Hükümetimizin kooperatif kefaleti veya doğrudan Halk Bankası’ndan kullandığı düşük faizli kredilerini 1 yıl ertelenmesi için yaptıkları çalışmaları memnuniyetle takip ediyoruz. Ancak terör diğer kentlerimizdeki esnaf ve sanatkarımızı da olumsuz etkiledi. Kredi ertelemesi tüm esnaf ve sanatkarımızı kapsarsa daha da iyi olur” dedi.
Terör olaylarından sadece işyeri zarar gören veya sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerdeki esnafın değil, ülke genelindeki esnafın tamamının etkilendiğini dile getiren Palandöken, “Özellikle son aylarda bir çok esnaf siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. Esnaf işini devam ettirebilmek için işyeri kirası, elektrik, su, telefon gibi giderlerini ödeyebilme derdinde. Bu ortamda vadesi gelmiş kredilerini ödemekte zorlanıyor. Kararname genişletilerek kooperatif kefaleti veya doğrudan Halk Bankası kredisi kullanan esnaf ve sanatkarında kredilerinin bir yıl ertelenmesi, esnafa kısmi bir rahatlama sağlayacaktır”diye konuştu.