Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son dönemde gündemde olan trafik sigortaları ile alakalı konuşarak, “Böyle kandırmaca yok. Daha evvel ne kadarsa, enflasyon oranı üstüne koyulacak, 180 lira ise 200 lira olacak. 2 bin lira olur mu? Kim ödeyecek bunu?” dedi.
Palandöken, Kestel Çataltepe BESOB Büyük Sanayi Sitesi’nde esnafla bir araya geldi. Palandöken, “Güneydoğu ve doğu bölgesinde olan binaların birçoğu kullanılmaz halde. Terörden zarar gören insanlar fakr u zaruret içinde. 5-6 aydır hala dükkanları açılmayan esnaf sıkıntı içinde. Devletimiz güçlü, hükümet bu konuda gerekli desteği verecek” dedi.
Esnafın durumu ila alakalı konuşan Palandöken, “Şimdi bana diyeceksiniz ki, ‘Sen esnaf başkanımızsın, bizim sosyal güvenlik primleri arttı, halimiz ne olacak? Evet, emeklilerimizden yüzde 15 kalktı, ama ödeyen genç Bağ-Kurluların 568 lira oldu, primi ödeyemiyoruz başkanım. Hele hele bu trafik sigortası, kasko sigortası ne olacak, bu millet bu parayı nasıl ödeyecek?’ Hani enflasyon oranı yüzde 6-7. Nereden çıkardınız bu trafik zorunlu sigortasını, kaskoda 300’leri? Şimdi hükümet bu konuda güzel bir çalışma yaptı. İnşallah bizim bu ayağımız uğurlu gelecek. Böyle yüzde 20, yüzde 30 diyorlar. Böyle kandırmaca yok. Ne kadardı daha evvel? Enflasyon oranı üstüne koyulacak, 180 lira ise 200-250 lira olacak. 2 bin lira olur mu? Kim ödeyecek bunu? Ondan sonra da iş yeri yapalım, işçi çalıştıralım istihdam sağlayalım diyoruz. Ama bir taraftan da önümüzdeki engeller, yapılan desteleri götürüyor” şeklinde yakındı.
Doğudaki olaylarla alakalı da konuşan Palandöken, “Bizim doğulumuz, batılımız yok. Biz insanız, biz Paris’teki, Brüksel’deki acıyı da paylaşıyoruz. Millet olarak iyiyi, kötüyü paylaşacak ve terör belasının ülkemize getirdiği masrafı düşünebilecek insanlarız. Hepsi karşılanır, ama çocuğunuzun tırnağı biraz derinden kesildiği zaman onun üzüntüsü sizi kahreder” şeklinde konuştu.