Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olan, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak’ta tatilciler için yeni yapılan dinlenme tesisleri hizmete girdi. Yaklaşık iki buçuk ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında iki büfe, pergole ve tuvalet yapımı tamamlandı. İlk olarak Pamucak Halk Plajı içerisinde bulunan eski yapıları yıkıldı, bölgenin altyapısı da tamamen yenilendi.

Pamucak Halk Plajı'nda yapılan yeni tesislerde oluşturulan yeşil alanlarla birlikte günübirlik tatilciler için parke döşemesinin de yapıldığı tesis, aynı zamanda üzeri çelik konstrüksiyon olarak sundurmalar oluşturulup tenteyle kapatıldı. Bölgede ayrıca aydınlatma ve güvenlik kamerası sistemi projesi de çizilerek elektrik altyapısı tamamlandı. Günübirlik ziyaretçilere hitap eden yeni tuvaletler ve malzeme yıkama alanının da oluşturulduğu tesiste, soyunma kabinleri de elden geçirildi. 280 metrekarelik kumsal alanı haricinde pergole yapılan tesisin sahil kenarına yakın alanında da gölge alanlar oluşturuldu.

Selçuk Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, mevcut market ve çelik konstrüksiyon sundurma tamamen boyandı. Yine kötü görünümde olan mevcut tel örgüler sökülerek kaldırıldı. Tesisin giriş kapısına güvenlik kulübesi de eklendi. Piknik alanlarında mangal yapımı için bölümlerin de oluşturulduğu tesiste, elektrik aydınlatmalarının da yenilenerek kısa süre içinde faaliyete geçeceği bildirildi.