Türkiye'de pansiyonculuk turizminin yapıldığı ilk yerlerden biri olan Antalya Side'de bir önceki yıla göre yüzde 65 düşüş yaşanıyor.

1947 yılında Antalya Side Antik Kent'te Ordinaryüs Prof.Dr. Arif Müfit Mansel ve ardından Prof.Dr. Jale İnan'ın kazı çalışması sonrası başta ABD, İngiliz, Fransız, Alman ve Hollandalı turistlerle 1965 yılında başlayan pansiyonculuk bölgede son yıllarda kan kaybı yaşıyor.

2015 turizm sezonunun başında Antalya bölgesindeki Rus turizmi azlığı bölgede 5 yıldızlı oteller yanı sıra pansiyoncuları da vurdu. Side bölgesinde Ramazan Bayramı tatilinde doluluk oranları yüzde 50'ye ulaşan pansiyonlar kısa süre sonra yerini yüzde 35'lere bıraktı.

Manavgat Side Pansiyoncular Derneği Başkanı Ali Yükser, pansiyonculuk turizminin hayat bulduğu yerlerden biri olan Side'de son 40 yılın en kötü turizm sezonunu yaşadıklarını söyledi. Geçmiş yıllarda bu aylarda Side'de pansiyonların doluluk oranlarının yüzde 100 seviyesinde olduğunu belirten Yükser, "Bu sene başta Rus turizmine bağlı olmak üzere pansiyoncular olarak en kötü sezonu yaşıyoruz. Yerli turistte çok azaldı. Pansiyonların doluluk oranları yüzde 35 sevilerinde. Rus turistler yok zaten. Geçmiş yıllarda yoğun bir şekilde gördüğümüz Alman ve İngiliz turistleri göremiyoruz. Pansiyonculuk turizmi çok kötü durumda. Bu sene yerli turistte çok az." diye konuştu.