Kırk beş yıl önce turizmin, pansiyonculukla başladığı Antalya Side'de pansiyoncular, son 20 yılın en kötü turizm sezonlarından birini yaşıyor.

Rus parası rublenin uluslararası para birimleri karşısında değer kaybıyla oluşan turist azlığından Antalya'da apart (müstakil), 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller yanı sıra pansiyonlar da etkilendi. Pansiyoncular, Manavgat Side'de sezonda Rus turist kayıp oranının yüzde 40 seviyesinde olduğunu söylüyor.

Manavgat-Side Pansiyoncular Derneği Başkanı Ali Yükser yaptığı açıklamada, turizmin 45 yıl önce pansiyonculukla hayat bulduğu Side'de pansiyonculuğun zor günler geçirdiğini söyledi. Bölge pansiyonlarındaki Rus turist kaybının yüzde 40 olduğunun altını çizen Yükser, şu bilgileri verdi: "Bölgemize gelen Rus turistlerin önemli bir kısmı tatillerini pansiyonlarda kalarak yapıyordu. Bu sene Ruble'nin değer kaybetmesiyle Rus turist azlığından en fazla pansiyoncular etkilendi. Halende etkilenmeye devam ediyor da. Rus turistler gelmeyince pansiyonlar boş kaldı. Bu sene Rus turist eksikliği yanı sıra Alman, İngiliz, Belçika ve Hollandalı turist azlığı da yüzde 40 seviyesinde. Pansiyoncular olarak son 20 yılın en kötü ve zor bir turizm yaşıyoruz. Pansiyoncular pansiyonlarına müşteri bulamıyor. Side pansiyonculukta öncü ve örnek bir destinasyondu. Turist azlığı pansiyonculuğu Side'de bitirme noktasına getirdi."