Manavgat-Side Pansiyoncular Derneği Başkanı Ali Yükser, pansiyonculukla tatil yapan turistlerde geçen yıla göre yüzde 50 düşüşün olduğunu söyledi. Manavgat destinasyonunda pansiyonda tatil yapan turistlerin çoğunluğunu İngiliz ve Alman turistler oluşturduğunu belirten Yükser, Rus turistlerin ise yüzde 70'nin ise rezervasyon iptali yaptırdığını kaydetti.

Bölgede pansiyonların doluluk oranlarıyla ilgili açıklama yapan Yükser, Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte pansiyonların dolululuk oranlarının yüzde 50 seviyesinde olduğunu ifade etti. Pansiyonculuğun son 25 yıl içinde en zor günlerini yaşadığını belirten Yükser, "Yüzde 50 doluluk oranının önemli bir kısmını yerli turistler oluşturuyor. Geçen yıl aynı bu aylarda bölgemizde pansiyonların doluluk oranı yüzde 100 seviyesindeydi. Bu sene kaybımız çok yüksek. Bayram sonrası bu kayıp daha da yukarılara çıkacaktır. Geçmiş yıllarda gördüğümü Alman ve İngiliz turist yoğunluğunu bu yıl göremiyoruz. Bu yıl Rus turistler gelmedi. Rus turist kaybımız çok yüksek. Pansiyonlarda bu aylarda yerli turistler var. Pansiyoncular son yıllardın en kötü turizm sezonunu yaşıyor." diye konuştu.

Yükser, aktif sezon dışında bölgede pansiyonların Anadolu turuna çıkan Side'deki tarihi ve kültürel zenginlikleri görmeye gelen Avrupalı, İskandinav ve başta Çinliler olmak üzere Uzak Doğulu turistlerin oluşturduğunu sözlerine ekledi.