Türkiye İş Bankası, 2012 yılında müşterilerinin kullanımına sunduğu kartsız alışveriş imkanı sunan Parakod uygulamasına cep telefonundan sinema bileti alma özelliği ekledi. Özellik ile sinemaseverler cep telefonundan istedikleri anda Cinemaximum sinema bileti alabilecek.

Türkiye İş Bankası İş Kuleleri’nde düzenlenen basın toplantısına bankanın genel müdür yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen, Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım katıldı.

Bundan böyle Parakod ile Cinemaxsimumlarda cep telefonundan film afişi okutularak, sinema salonu ve seans seçimi yapılarak online sinema bileti alma imkanı sunuluyor. Uygulamanın yeni özelliği ile müşteriler, telefondaki uygulamadan istedikleri filmi seçerek gişeye gitmeden bilet alabileceği gibi afişi okutarak da sinema biletini alabilecek. Ayrıca cep telefonlarından satın alınan biletin kodunu kullanarak kağıt israfının da önlenecek. Uygulama, Türkiye’de 800’e yakın sinema salonunda kullanılmaya başlandı.

Programda konuşan Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Mars Cinema aslında dünyada hep bir ilkleri ve en hızlı büyümeyi gerçekleştiren gruplardan bir tanesi. Bunu da çok severde tüm dünyanın sinema sektöründe bir sürü övgüyle ödüllendirildi. Birçok şekilde de değer olarak ölçü grup olarak örnek alındı.” dedi.

Teknolojinin ilerlemesi ile geliştirilen uygulamalar sayesinde gişelerde bulunan çalışanların da zamanla azalacağını düşündüğünü kaydeden Yıldırım, “Artık gişelerde zannediyorum birkaç sene sonra biz iki gişe elamanından fazlasını bulamayacağız. Gerek kalmayacak. Tabi ki yasal prosedürlerin de bunu emrediyor olması gerekiyor.” diye konuştu. Yıldırım, “Film sinemada seyredilir konusunun hiçbir zaman ölmeyceğini, 100, 200, 300 kişi beraber film seyretme zevkinin hep yaşayacağını evlere 300-400 metrekare ekranlar kurulamayacağını ve beraber olma duygusunun da ölmeyeceğine de inanıyorum.” yorumunu yaptı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran da “İş bankası dijitalleşme deyince müşterilerimizin hayat yolculuklarında güvenilir bir dost olarak her zaman yanlarında olmak. Bizim dijitalleşmeden anladığımız budur. Ve dijitalleşme dediğimizde 4 kavram ortaya çıkıyor. Bir tanesi inovasyon, ikincisi güzel, iyi ve doğal bir müşteri deneyimi, üçüncüsü değer önerisi ve dördüncüsü de ekosistem. Dijitalleşme deyince bu kavramların içini doldurarak müşterilerimizle paylaşmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Hakan Aran, katılımcılara uygulamanın nasıl işlediğini anlattı. Program basın mensuplarının sorularının ardından sona erdi.