Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Sanayici olarak devletten talebimiz, önümüzdeki 17 ülkeye devletlerinin sunduğu kolaylık ve olanakları bize sağlamasıdır. Bu sayede ekonomide ilerlemenin sağlanacağına itimadımız tamdır.” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı Kamu Üniversite ve Sanayi İşbirliği toplantısı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Bakanlığın, birbirlerine yakın illerde bölgesel olarak Ar-Ge proje destekleri ve bilgi alışverişinin yanı sıra ortak teknoloji kullanımını da hedefleyen projenin bilgilendirme toplantısına Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu icra komitesi üyeleri ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kırşehir illeri Bilim Sanayi Teknoloji il müdürleri, KOSGEB Müdürü Necati Günaydın, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yüksel Kaplan ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa’nın da hazır bulundukları toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, yatırımcıların kamu kurumları ve üniversiteden destek beklentilerini dile getirdi.

Parmaksız, “Son 30 yılda ülkemizin ihracatta geldiği yere bakarsak, 10 milyar dolar olan ihracatımızın bugün itibariyle 160 milyara dayandığını görürüz. Bugün Türkiye en büyük 18. ekonomiye sahip. Sanayici olarak devletten talebimiz, önümüzdeki 17 ülkeye devletlerinin sunduğu kolaylık ve olanakları bize sağlamasıdır. Bu sayede ilerlemenin sağlanacağına itimadımız tamdır.” diye konuştu.

Toplantıda, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yüksel Kaplan’ın proje hakkında genel bilgilendirme yapmasının ardından, KOSGEB Müdürü Necati Günaydın, KOSGEB destekleri hakkında kısa bilgiler verdi. Sonrasında ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa ile birlikte katılımcıların sorularını cevapladı.