Afşin Nüfus Müdürlüğünde pasaport ve sürücü belgesi verilmeye başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Afşin Nüfus Müdürlüğü, vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi işlemelerini yapmaya başladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, nüfus müdürlüğü bünyesine geçen pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri hakkında İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız'dan bilgi alarak, incelemede bulundu.

Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan düzenlemeyle birlikte vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabileceklerini belirten Kaymakam Budan, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığımızca yeni çipli kimlik kartlarımız İlçe Nüfus Müdürlüğümüz tarafından verilmekteydi. Bu çalışmanın bir diğer etabı olarak artık vatandaşlarımıza değerli kağıt olarak geçen Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve aynı zamanda sürücü belgesi artık ilçe nüfus müdürlüklerimiz kanalıyla tek elden verilecek."

İlçe nüfus müdürlüklerinden Umumi pasaportların verileceğinin altını çizen İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız ise, "Resmi ve hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden, diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden vatandaşlarımıza verilecek. Vatandaşlarımız bundan sonraki işlemlerinin kolay olması açısından pasaport, sürücü belgesi ve yeni kimlik kartlarının ücretlerini vergi dairesiyle anlaşmalı olduğu bankalara yatırmaları gerekmektedir." diye konuştu.