İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemal Karasakal, verdiği bilgide, TÜKAS sistemi ile tarımsal ve hayvansal tüm ürün gibi faaliyetlerin kayıt altına alınarak Türkiye'nin hangi ürüne ne kadar ihtiyaç olduğu tespit edilerek bu sayede çiftçi üretim konusunda daha çabuk yönlendirileceğini kaydetti.

TÜKAS çalışmaları kapsamında 14 tarım danışmanının ilçe genelinde, tüm parsel ve ekipmanlarının girişini gerçekleştireceğini dile getiren Karasakal, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu proje ile tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığının ve güncelliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinde elde edilen bu kayıtlar, 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edecektir. Tarım sayımı kapsamında yapılacak çalışmalar süresince veri girişleri bu sistem sayesinde aksamamış olacak. Bu sistemle, tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntüleri bölge bazında tablet bilgisayarlara da yüklendi."

Karasakal, ilçe genelinde 741 hektar tarım arazisi olduğunu ve bunun 442 hektarının çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olduğunu, 9 bin büyükbaş ve yaklaşık 190 bin de küçükbaş havyan yetiştirildiğini sözlerine ekledi.