Pazarda fiyatlar bir türlü düşmüyor. Bu hafta tezgâhlara inen eriğin kilosu 120 TL’den satişa sunuldu. Taze fasulye ise 20 liralık fiyatı ile pazarın en pahalı ürünleri arasında dikkat çekiyor.

Niğde merkezde kurulan pazarda, baklanın üzerine 5 liralık etiket konulurken, biber 10-12 lira, domates 2,5-5 lira, salatalık 4 lira, patlıcan 5 lira ve pazarın en pahalısı olan erik kilosu 120 liradan satılıyor. Pazarcı Suat Toktaş, Erik fiyatının ilk mahsul olduğu için pahalı olduğunu belirterek, "Genellikle fiyat soruluyor, tabi tüketicilere yüksek geliyor. Çok sevenler, hamile olanlar az da olsa alıyor. Önümüzdeki haftalarda fiyatının düşmesini bekliyoruz.” dedi.

MARULUN FİYATI 2 TL

Marul geçen hafta olduğu gibi 2 liradan satılmaya devam ederken, brokoli kilogramı ve karnabahar tanesi 5 liradan tezgahlara konuluyor. Pazarcı Şefik Akman, lodos nedeniyle yeşilliklerin büyük bölümünün zarar gördüğünü dile getirerek, "Çiftçi büyük zarara girdi, ürünleri tarlada kaldı. Aynı zamanda İstanbul esnafı da Bursa'dan marul aldığı için fiyatları yükseltiyor." diye konuştu.

Yazın habercisi karpuz, ve çilek de tezgahlarda yerini aldı. Çileğin kilosu 12 liradan, karpuzunun kilosu da 5 liradan satılıyor. Muzun üzerine 6,5 liralık etiket konulurken, pazarcı Hanefi Er, yazın habercisi olan meyvelerin fiyatları pahalı. Vatandaşlar sadece sorup geçiyorlar. Almaya güçleri yetmiyor.” dedi.