Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, 16 derneğin çatı örgütü olarak 369 üyeleri ile 3 bin 680 noktada hizmet verdiklerini belirterek; “Sektör olarak toplam istihdamımız 70 bin. Bu rakam ile Türkiye’nin en çok istihdam sunan üçüncü sektörüyüz. Geçen sene elde ettiğimiz büyüme oranı ise yüzde 14. Yerel zincir marketler olarak da toplamda 10 milyar dolar satış gelirimiz var.” dedi.



Altunbilek, 2023 hedeflerini de 70 milyar lira olarak ilan etti.




Altunbilek, İstanbul Point Otel‘de perakende sektörü ile ilgili rakamları açıkladığı basın toplantısında odak alanlarına da değindi. Sektörün önemli aşama aldığını ve umut verdiğini dile getiren Altunbilek, “Ancak gideceğimiz çok yol, atacağımız çok adım var. Bu adımların en başında da teknoloji geliyor.” ifadelerini kullandı. Teknolojinin şirketlerin gelirlerine önemli katkı sunduğunu vurgulayan Altunbilek, şunları kaydetti:

“Çünkü teknoloji kullanımı şirketlere sıhhatli ölçümlemeyi getiriyor. Tedarik zincirinden satış ve stok adedine, aydınlatmadan yazılım ve uygulamaya, hemen her alanda kullanılabilen teknoloji; maddi gider ve kayıpları önlediği gibi kaybın en çok nerelerde görüldüğünü net bir biçimde ortaya koyuyor. Sektörümüzde yatırım yapacaklar bilmeli ki mağazasını kontrol edemeyecek olanlar; market açmasın, başarısızlığa uğrar. Mağazaların kontrolü için tek yolun, teknoloji yatırımı.“


Buluşmada TPF Başkanı ‘Yerel Zincirler Buluşuyor 2015 Konferansı ve Fuarı’na da temas etti. Etkinliğin ana temasının teknoloji olduğunu anlatan Mustafa Altunbilek, fuarda sektörün önde gelen firmalarının yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacağını bildirdi.