Uzun yıllar perakende sektöründe yöneticilik yapan Dr. Hamit Akçay, eğitim alanında yatırıma yöneldi. Kim Marketler Zincirindeki Genel müdürlük görevinden ayrılan Akçay, anaokulu zinciri kurmak için kolları sıvadı.

Kaşif Çocuk Akademisi'nin ilk şubesi İstanbul Başakşehir'de açıldı. Dr. Hamit Akçay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hedefinin yıl sonuna kadar İstanbul genelinde 5 şubeye ulaşmak olduğunu ifade ederek, daha sonra franchise modeliyle Türkiye'nin tamamına yayılmak istediğini belirtti. Anaokullarında; bilim atölyesi, botanik bahçe, sanat odası, kaşif atölyesi gibi birimler kurduklarını dile getiren Akçay, ayrıca şunları aktardı:

"Burada çocuklar doğayı yakından tanımak için botanik parkta bitki yetiştiriyor. Ayrıca insan anatomisini, maddenin farklı boyutlarını, doğayı ve elementleri yakından tanıtıyoruz. Bir de çocukların zekasını geliştirecek oyunların yer aldığı odalar kurduk. Çocukların hangi zeka tipine sahip olduklarını tespit ederek müzik, görsel sanatlar, bilim ve sosyal alanlardan ona uygun olanı seçmesine yardımcı oluyoruz. Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde bireyler daha küçükken bilimsel düşünmeye yöneltiliyor. Türkiye'de ise bilim konusu kapalı bir kutu. Bilimi basite indirgeyerek oyunlarla şarkılarla veya gezilerle süsleyerek çocuklara sevdiriyoruz. Çocuklarımızın stratejik düşünme becerilerini geliştirmek için, geleneksel Türk zekâ ve strateji oyunu Mangala öğretip, satranç turnuvaları düzenliyoruz."