Petkim ile İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen Master of Business Administration (MBA) programı, 24 mezun daha verdi. SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) Kenan Yavuz, “Şirketimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin geleceklerine yatırım yapıyoruz.” dedi.

2011 yılında imzalanan protokol kapsamında başlatılan MBA programından mezun olan 24 Petkim çalışanı diploma aldı. Petkim Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, Petkim ailesinin yeni çalışanlarının aileleri de mezuniyet sevincini yaşadı. SOCAR CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz, kendisinin de mezunları arasında olmaktan gurur duyduğu İşletme İktisadı Enstitüsü’nün, analitik düşünce yapısını öğrencilerine sevdiren ve öğreten eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Türk iş dünyasının yönetim kademelerinde bu enstitüden mezun olan pek çok işadamı olduğunu belirten Yavuz, “İş hayatımın 30 yılını geride bıraktım. Bu 30 yılın her aşamasında, bürokrasi ve özel sektördeki görevlerimde İşletme İktisadı Enstitüsü’nde aldığım eğitimin yararını gördüm. Karşılaştığımız sorunlar karşısında çözümün bir tane olmadığını, analitik ve çözüm odaklı düşünebilmeyi hocalarımızdan çok iyi öğrendik. Aynı eğitim kalitesinin bugün de sürdüğünü görmek mutluluk veriyor. Bizlere emeği geçen hocalarımızdan hayatta olanlara uzun ömürler, vefat edenlere rahmet diliyorum.” dedi.

PETKİM HER ÖĞRENCİ İÇİN 13 BİN 500 LİRA ÖDEDİ

Kenan Yavuz, üç yarıyıl süren MBA programına katılan her çalışanı için Petkim’in, toplam 13 bin 500 lira ödediğini kaydetti. “Şirketimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin geleceklerine yatırım yapıyoruz. Çalışanlarımıza verdiğimiz önemin bundan daha iyi göstergesi olamaz.” diyen Yavuz, programın aynı zamanda çok önemli bir sosyal sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi: “Çalışanlarımızın kariyer yolculuklarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda harcadığımız kaynağın, şirketin geleceğine yaptığımız bir yatırım olduğunun bilincindeyiz. Türk iş dünyasının kronik problemleri arasında, yetişmiş ve yetkin işgücünün geldiğini çok iyi biliyoruz. Mezun olan çalışanlarımız, başarılarını sürdürdükleri takdirde gelecekte şirketimizin tepe yöneticisi olacaklar.”

MBA’DA 60 YILLIK DENEYİM

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Pekdemir ise lisansüstü eğitimde 60 yıllık deneyime sahip olan enstitünün, ülkenin yüzakı eğitim kurumlarının başında geldiğini söyledi. Türk özel sektöründe ve iş dünyasında çok önemli başarılara imza atan mezunlar verdiklerini kaydeden Dekan Pekdemir, Türkiye’de çağdaş anlamda işletmeci ve yönetici yetiştiren ilk eğitim kurumu olmalarının yanında, işletmecilik alanında ilk kez lisansüstü eğitimini başlatan kuruluş olduklarını vurguladı.

Petkim ile İşletme İktisadı Enstitüsü işbirliğiyle sürdürülen MBA programı, 2013 yılında ilk 29 Petkim çalışanını mezun etti. 20 Eylül 2013 tarihinde başlayan ikinci programdan, dördü mavi yakalı olmak üzere 24 Petkim çalışanı mezun oldu. Üç yarıyıl, 12 ders, 36 krediden oluşan ve toplam 504 saatlik eğitim sürecini kapsayan programın eğitimleri, enstitünün öğretim üyeleri tarafından verildi.