İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarından kısa adı Petkim olan Petrokimya Holding A.Ş.'de 6 gündür devam eden işçi eyleminde anlaşma sağlandı. Eylem, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı Petrol-İş Sendikası'na üye işçilerin taleplerinin büyük oranda kabul edilmesiyle sona erdi.

Petrol-İş Sendikası'na üye bin 864 işçi, taleplerinin büyük oranda kabul edilmesi üzerine 6 gündür sürdürdükleri eylemi bitirdi. Uzlaşmanın sağlanmasıyla işçiler büyük bir sevinç yaşarken, işçiler arasındaki ücret farkı büyük ölçüde giderildi. Ayrıca ücretlere ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için enflasyon oranında zam yapılacak. Bu zamların üzerinde eski ve yeni çalışanlar arasındaki farkı giderecek düzeltmeler de yapılacak.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Mevlüt Çınar, yaptığı açıklamada “Her ay yapılan 135 liralık sosyal yardım da brüt 170 liraya çıkartıldı. Diğer sosyal haklara ise yine enflasyon oranında zam yapıldı. Ekstra olarak ise iki dini bayramda ödeme yapılması eklendi. Ramazan ve Kurban Bayramları'nda işçilere 275'er liralık bir ödeme de yapılacak.” dedi.