ABD Başkanı Donald Trump'ın Başekonomi Danışmanı Gary Cohn'un ithal  çelik ve alüminyuma getirilmesi planlanan gümrük tarifeleri nedeniyle istifa  etmesinin ardından petrol fiyatlarında da kısmi bir dalgalanma yaşandı.

Uzmanlar, Cohn’un istifasının piyasalardaABD’nin korumacılık yönünde  daha fazla adım atacağı ve küresel ticarete büyük darbe vuracağı yönünde  değerlendirmeleri güçlendirdiğini bildirdi. Ayrıca, söz konusu politikaların  "dünya ekonomisindeki büyüme beklentilerini ve petrol talebini zayıflatacağı ve  petrolün de dahil olduğu emtia piyasalarının çalkalanmasına yol açacağı" görüşü  öne çıkmaya başladı.

ABD'nin petrol üretiminin yükselmesi ve stokların artmasının da  fiyatlardaki aşağı yönlü trendi desteklediğine işaret ediliyor. Ülkenin ham  petrol üretimi son 7 haftada 6 kez yükselirken, ABD Enerji Enformasyon İdaresine  (EIA) göre ülkenin günlük ham petrol üretiminin bu yıl 10,6 milyon varile  ulaşması bekleniyor.

EIA'ya göre, ABD'nin petrol üretimi gelecek yıl da günlük 11,2 milyon  varili bularak dünyanın en büyük ham petrol üreticisi Rusya'yı geçecek.

Brent petrolde teknik olarak 65,29 ile 65,45 dolar aralığının direnç,  64,97 ile 65,13 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği  belirtiliyor.