Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği ilk yürürlüğe girdiği 17 Haziran 2004 yılından bu yana toplam 37 kez değiştirildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ilgili yönetmelik üzerinde yaptığı son değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği üzerinde; 2004 yılında üç, 2005 ve yılında dört, 2006 yılında dört, 2007 yılında üç, 2008 yılında dört, 2009 yılında bir, 2010 yılında iki, 2011 yılında beş, 2012 yılında üç, 2013 yılında dört, 2014 yılında üç, ve 2015 yılı Şubat ayında da iki kez olmak üzere toplamda 37 kez değişikliğe gidildi.

YÖNETMELİKTEKİ EN SON DEĞİŞİKLİKLER

Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 13. maddesi, bugün yürürlüğe giren son değişiklikle "Her türlü lisans tadili, lisans süre uzatımı ve lisans sureti çıkartma bedeli ile bayilik, taşıma ve serbest kullanıcı lisanslarına ilişkin lisans alma bedelleri peşin ödenir." şeklinde değiştirildi.

Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin beşinci fıkrasının (ç), (d) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirildi:

ç) Ulusal marker enjeksiyon cihazı bilgilerine ilişkin lisans tadilleri,
d) Dağıtıcı lisansına taşıma faaliyetinin alt başlık olarak işlenmesine veya bu faaliyetin dağıtıcı lisansının alt başlığından çıkarılmasına ilişkin lisans tadilleri,
g) Lisanslara kayıtlı tesis adresi, lisans sahibinin unvanı ve lisansta yer alan süre içerisinde ibraz edilmiş olmaları kaydıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatı, kıyı tesisi işletme izin belgesi ve marka tescil belgesi bilgilerinin değiştirilmesine ilişkin lisans tadilleri.

Yönetmeliğin 16. maddesinin beşinci fıkrası "Süre uzatımı başvurusu hakkındaki inceleme ve değerlendirme, yapılan yazılı başvurunun kurum merkez evrakına giriş tarihini izleyen altmış gün içerisinde sonuçlandırılır. Taşıma, bayilik ve serbest kullanıcı lisanslarının süre uzatımı Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığı'nca, diğer lisansların süre uzatımı ise kurul kararıyla sonuçlandırılır." diye değiştirildi.

Yönetmeliğin 18. maddesinin beşinci fıkrasının birinci cümlesi de "Lisans sahibi bir tüzel kişinin ortaklık yapısında, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile temsil ve ilzama yetkili olanlarında değişiklik olması halinde lisans sahibi, değişikliğin gerçekleşmesinden veya Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayımlanmasından itibaren en geç altı ay içerisinde bu durumu aşağıdaki belgelerle birlikte kuruma bildirir." şeklinde değiştirildi.