Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pirinçte Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini açıklaması bakliyat sektörünü mutlu etti. Sektörün önde gelen isimlerinden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, perakende için yüzde 8’de stabil kalan toptan için geçerli olan indirimin olumlu olduğunu vurgulayarak, ’’Bu durum marketlerin raflarına birkaç içinde yansıyacaktır.’’ dedi.

Reis, vergi ayarı ile prinçte kayıt dışının ve haksız rekabetin önünün alınacağını dile getirdi. Gıda üretimini arttırarak, minimum maliyetle üretim yapılmasının önemli olduğunu belirten Reis, şunları ifade etti:

“Daha uyguna gıda maddeleri tüketilebilmesi ve gıdada fiyat artışlarının olmaması adına ufak maliyetle çok üretim yapılmalıdır. Daha ufak maliyetle üretim yapılabilmesi için KDV indirimi ile verilen teşvikler de çok büyük bir adım olmaktadır. Nitekim 2014 Aralık ayında bakliyatta teşviklerin priminin yüzde 100 arttırılacağı verilerin devamında, mazotta yüzde 5, gübre de ise yüzde 10 ek yardımın açıklanması, çiftçimizi daha fazla ekim yapmaya yönlendirecektir.”