Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi' kapsamında pırlak koyunu ıslahı Antalya'nın 9 ilçede hayata geçileceği belirtildi.

Bu sene programa alınan ve Antalya'da uygulanacak olan halk elinde Pırlak Koyunu Islah Projesi sözleşmesi imzalandı. Proje sözleşmesine Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına İl Müdürü Ahmet Dallı ve yetiştiriciler adına Antalya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Öztürk imza attı.

Proje kapsamında Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi uygulama talimatına göre seçimi yapılan pırlak koyun ırkından 6 bin 65 baş dişi, 235 baş erkek olmak üzere toplam 6 bin 300 baş hayvandan oluşan geliştirme projesinin Antalya'nın 9 ilçesinde uygulamaya konulacağı ifade edildi. Sözleşme kapsamında bu ilçelerin Aksu, Döşemealtı, Elmalı, Kaş, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Manavgat ve Serik'te 49 işletmede yürütüleceği ve proje süresinin ise 5 yıl olduğu kaydedildi.