Polatlı Belediyesi Ar-Ge İstihdam Merkezi, Kastamonu’da açılacak olan Parasız Yatılı Meslek Edindirme Kurslarına öğrenci alacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kastamonu El Sanatları Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi ve Türkiye İş Kurumu Genel Genel Müdürlüğünün, gerçekleştireceği CNC ve ahşap kurslarına Polatlı’dan öğrencilere de eğitim verilecek. 120 iş günü süreli ahşap CNC makine operatörlüğü, 87 iş günü süreli ahşap montaj ve 83 iş günü süreli ahşap oymacılığı, şekillendirme ve tasarım kursu süresince barınma ve yeme içme kurs merkezince sağlanacak.

Öğrencilere kurs tanıtımı yapmak için Polatlı’ya gelen Tarım Bakanlığı El Sanatları Eğitim Merkezi Teknikeri Gülderen Eren ve Kastamonu İl Sivil Savunma Uzmanı Zerrin Nergiz, Polatlı Belediyesi Ar-Ge İstihdam Merkezi yetkilileriyle işbirliği görüşmesinde bulundu. Şehrin istihdamına yönelik çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya teşekkür eden, Tarım Bakanlığı Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü Yetkilisi Tekniker Gülderen Eren, ‘’Eylül- Ekim döneminde başlayacak kurslarımız var. Ülkemizde bitme noktasına gelen ahşap işlemeciliğini canlandırmak için Kastamonu’da meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Bu kapsamda Ankara’nın ilçelerinde görevli olarak çalışıyoruz. Ankara’nın 25 ilçesi var. Gezdiğimiz il ve ilçelerdeki belediyelerin böyle bir birimi yok. Böyle mükemmel bir birimi oluşturduğu için değerli Belediye Başkanınız Mürsel Yıldızkaya’ya El Sanatları Kastamonu İl Müdürlüğü adına teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimizden çok mutluyuz. Polatlı çok renkli bir şehir, burada şehrine hizmet için vefakarca çalışan insanlarla karşılaştık. Polatlı’dan çok sayıda öğrencinin Kastamonu’daki kurslarımıza katılacağına inanıyoruz. Polatlı’dan çok memnun kaldık, Polatlı’da inşallah bizden memnun kalır. İyi hizmet vermeye söz veriyoruz.’’ dedi.

Gülderen Eren, ‘’Okumamış, bu güne kadar her hangi bir meslek sahibi olmamış 15 - 24 yaşlarında bekar kişileri meslek sahibi yapmak için kursları açıyoruz. Genç potansiyelleri üretici olmaları için çalışıyoruz. Kursiyerlerin her ihtiyacını karşılayacağız, kıyafetlerini, yiyeceklerini ve barınma yerlerini biz karşılıyoruz. Artı günlük 20 TL’de cep harçlığı vereceğiz.’’ diye konuştu.