Ankara'nın Polatlı Ticaret Odası, 2015 yılı başından bu yana açtığı ve Ramazan ayı dolayısı ile ara verdiği 'UMEM Beceri 10 Meslek Edindirme Kursları'na yeniden başlıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı meslek okullarında 5 kurs açan Polatlı Ticaret Odası, 100 kişiye istihdam sağladı. Polatlı Ticaret Odası’na bağlı üyelerden alınan taahhütlere istinaden gazaltı kaynakçılığı ve aşçı yardımcılığı kurslarında açık olduğunu tespit eden proje sorumluları, tüm hazırlıkları tamamladı. TOBB ve İş-Kur öncülüğünde gerçekleşen kurslara kayıtlar Polatlı Ticaret Odası Proje Ofisi'nden yapılacak. Kayıtlar 13 Ağustos'tan itibaren alınacak.

Okul eğitimi ve iş başı eğitimi olmak üzere iki kademeden oluşan kurslar, ders müfredatına göre yaklaşık 5 -6 ay sürecek. Meslek okullarında görülecek kurs boyunca günlük 25 TL ücret alacak kursiyerlerin sigortaları da yine UMEM Beceri-10 Projesi kapsamında yapılacak. İstihdam garantili kursların 2. aşaması yani iş başı eğitiminde ise kursiyerler günlük 38,50 TL alacak. Tam vasıflı hale gelen kursiyerler daha sonrasında istihdam edilecek ve tam zamanlı çalışmaya başlayacaklar.

Son dönemlerde işverenlerin vasıflı eleman bulamadıklarından yakındığını söyleyen Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, "Bu kurslar sayesinde üyelerimize yetişmiş personel bulma konusunda destek oluyoruz. Üyelerimiz hangi konuda personele ihtiyacı varsa bize iletebilirler. Hem işveren hem de işçi tarafından çok avantajlı olan bu projeye, gerçekten işe ihtiyacı olan 18-35 yaş arası bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.