Antalya Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Polatlı Belediyesi, Polatlı Ticaret Odası başta olmak üzere çok sayda kurum ve kuruluşun desteğiyle bu yıl 6'incisi düzenlenen (YÖREX) açıldı.

Antalya Expo Center'daki fuarın açılışına, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel, Antalya Milletvekilleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, Polatlı Belediyesi Meclis Üyeleri, Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda siyasi, kamu kurum temsilcileri katıldı.

Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda; Polatlı Kavunu, Polatlı soğanı, Aydın İnciri, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Hereke Halısı, Afyon Mermeri, Adana Kebabı gibi yöresinin adıyla meşhur ürünler sergileniyor. Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenip tanıtıldığı fuar da Polatlı Ticaret Odası ve Polatlı Belediyesi, Polatlı’nın kavun, soğan, un, ay çekirdeği, bazlama, erişte, tam buğday unu ve ekmekleri, Cumhur Dilek ustanın deri çocuk mesleri gibi ürünleri öne çıkartırken aynı zamanda da Polatlı’nın Şanlı tarihi ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkardı.

7 – 11 Ekim tarihleri arasında sürecek olan YÖREX Fuarı'nın açılışı, Türkiye'nin yedi bölgesini temsil eden halk oyunları gösterileriyle başladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla 6'ıncısı düzenlenenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in açılış konuşmasında Anadolu'nun bütün değerlerini bir araya getireceğini belirterek, '’Türkiye'nin dört bir tarafından, illerimizin ve ilçelerimizin yöresel ürünleri, marka değerleri YÖREX'te tanıtılacak. Bu fuar, benim çok önemsediğim bir organizasyon. Bizim petrolümüz ve doğalgazımız yok. Ama topraklarımızdan çok daha kıymetli zenginlikler fışkırıyor. Gıda ürünlerinden el emeği, göz nuru işçilikle yapılmış ürünlere, sanayi mamüllerinden el sanatlarına, tekstil, kilim, oymacılığa kadar 3 binden fazla yöresel ürünümüz var. Emin olun bu zenginlik, bu kalite başka bir milletin elinde olsaydı, sırf bu markalarla zengin olurdu" diye konuştu.

YÖREX'in yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, illerdeki oda ve borsaların buna sahip çıkmasını istedi.

YÖREX fuarına tam kadro katılan Polatlı’nın standında ise Polatlı’nın bal kavunu, soğanı, ay çekirdeği ürünleri ziyaretçilere ücretsiz dağıtıldı. Polatlı’da hala devam eden Kadın Girişimciler Projesi standında da erişte, bazlama, reçel gibi yöresel ürünler yer aldı. Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi ise Polatlı’nın tarihi ve kültürel özelliklerini anlatan kitapçıkları, heykeller ve magnetler yer verdi. Ziyaretçiler Polatlı standına yoğun ilgi gösterdi.