Bingöl’de faaliyet gösteren Binler Tekstil, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 40 bin adet üniforma dikiyor.
Bingöl-Muş karayolu üzerinde 300 çalışanla faaliyet gösteren Binler Tekstil, Emniyet Genel Müdürlüğü ile imzaladığı sözleşme çerçevesinde 40 bin üniforma yapacak. 2016 yılında sözleşme imzaladıklarını belirten Binler Tekstil İşletme Müdürü Mümtaz Yetkin, “Allah’ın izniyle aldığımız işi iki ayda yetiştireceğiz ve yüzümüzün akıyla bu işin içinden çıkacağız. Yapacağımız işler bunlarla sınırlı kalamayacak, birçok projemiz var ve 300 çalışanımızla projelerimizi hayata geçirip, başarılara imza atacağız” dedi.
“ÇALIŞAN SAYIMIZI 500’E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”
İşletmenin 2007 yılından beri faaliyet gösterdiğini ifade eden Yetkin, “Firma olarak Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve birçok devlet kurumu ile özel sektördeki büyük firmalara iş yapıyoruz. Kurulduğumuz yıldan beri yaptığımız işlerle gündemdeyiz. Şu an 300 çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz ama bununla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz çalışan sayımızı 500’e çıkarmak ve Bingöl’ü daha iyi yerlere getirmektir. Tüketim kültürü olan Bingöl’ü, üreten bir il olarak öne çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yetkin, “Burada komple üretim yapıyoruz yani aldığımız işlerin kumaşından, aksesuarına kadar yapıyoruz. Üretimle birlikte, personel eğitip, kalifiyeli elamanlar yetiştiriyoruz” diye konuştu.
İş bulmakta zorluk çekenlere kapılarının açık olduğunu da belirten Yetkin, “Bizim kapımız herkese açık, yeter ki iş çalışma hevesi olsun insanlarda” dedi.
“GÜVENLİK SAĞLANIRSA BÖLGE GELİŞİR”
İşletmenin üretim Müdürü Ergin Kılıç ise şunları kaydetti:
“Burada yaklaşık 300 kişi çalışıyor ve biz de eleman yetiştirmek için buradayız. Terör olayları, iş adamlarının Doğu ve Güneydoğu’ya yönelmesini engelliyor. Bu terör olayları giderilir ve daha fazla güvenlik sağlanırsa, bölge gelişir ve yaşanılır ortamlar oluşur. Terör olaylarının yatırımlar önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Burada 300 kişiyle, aylık yaklaşık 50 bin askeri üniforma yapıyoruz. Hem eleman ve üretim kapasitemizi arttırmak istiyoruz. Bingöl, özel sektör yatırımlarıyla daha iyi bir kent haline gelecektir inşallah.”