Dünyanın en iyi otomotiv firmaları aralarında bulunan VW Grubun Türkiye’ye yapacağı yatırım Prens Selman’ın bel altı müdahalesi ile beklemeye alındı. Kahramanmaraş dahil 3 ili yakından ilgilendiren yatırımın askıya alındığı iddia edildi.  

Türkiye’de Kahramanmaraş dahil 3 ile kurulması planlanan dev yatırımın engellenmesi üzgünlük yarattı. 1.3 Milyar Euro’luk yatırımın Türkiye’ye gelmemesi için elinden geleni yapan Prens Selman dünya kamuoyunun önüne çıkarak yeni bir açıklama yaptı.

Manisa, Sakarya ve Kahramanmaraş’ın adının geçtiği yatırım, Prens Selman’ın bel altı vuruşu ile askıya alınırken,  bu şehirler arasında en şanslı ilin Kahramanmaraş olduğu belirtiliyor. Şehrin sanayi ve teknik tekstil alt yapısının yanı sıra İnovasyon ve AR-GE kültürünün gelişmiş olduğu belirtildi.  

İŞTE PRENS SELMAN’IN O AÇIKLAMASI

Suudi Prens Selman ve ekibi Türkiye’de fabrika açmayı planlayan ve uzun süredir görüşmeler yapan Volkswagen yöneticileri ile görüşme sağlayıp, fabrikanın Türkiye yerine kendi ülkelerinde açılması için lobi faaliyetlerini başlattığını belirtti. Suudi yönetiminin ise VW yönetimine somut bir teklif sunduğu belirtiliyor.

Volkswagen kararı önümüzdeki günlerde verecek...