Bursa’da bir grup PTT çalışanı, hükümet yandaşı sendikalardan olmadıkları için kendilerine baskı yapıldığı gerekçesi ile ‘kuzu postuna girmiş çakallı’ eylem yaptı. Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Heykel PTT önünde düzenlenen eylemde, “PTT, kuzu postuna bürünmüş çakallara emanet.” dedi. Eylem ve basın açıklamasına vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Türk Haber-Sen Bursa şube yöneticisi Alptekin Sütçü’nün Duaçınar şubesinde baltalı saldırıya uğramasına başta başmüdür olmak üzere PTT yetkililerinin ilgisiz kaldığını savunan Orhan Avcı, aksine memurun suçlanıp gereğinin yapılmadığından yakındı. Sütçü’nün kendi imkanları ile açtığı dava sonrasında sanığın ceza aldığını anlatan Avcı, “Yine yöneticimiz Alptekin Sütçü, gişede müşterinin hesap bilmemesi ve mesnetsiz iddialarından dolayı kahraman başmüdür Osman Tekin ve yardımcısı Hasan Olcay’ın tetikçi kontrolör Ali Bayrak’ı harekete geçirip yöneticimiz hakkında disiplin cezası verilmesini sağlamışlardır.” dedi. Soruşturma neticesinde yöneticilerine haksız yere verilen cezayı yargıya taşıdıklarını anlatan Orhan Avcı, şunları söyledi: “Komisyonda ortaya çıkan tablo; tıpkı ‘kuzu postuna bütünmüş çakal’ hikayesinde olduğu gibidir.”

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ANONİM ŞİRKET YAPTIRMAYACAĞIZ

25 müdürlükten sadece 6’sında müdürün görev yaptığını, 19’unda yandaş sendika mensuplarının vekaleten çalıştığını dile getiren Orhan Avcı, şöyle devam etti: “Siyaset öç alma sanatı olmaktan çıkarılıp hizmet aracı olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanının, ‘Türkiye Cumhuriyeti devletini anonim şirket gibi yönetmeliyiz.’ sözünün mantığını anlamış değiliz. Cumhuriyetle sıkıntınız mı var. İşte gördük çoğu kamu kurumu ve kuruluşlarını sattınız, özelleştirdiğiniz PTT’yi de AŞ yaptınız, yüzlerce köle yaptınız. Taşeron şirketlerine pastayı verdiniz, yüzlerce taşeron işçisini açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiniz. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti devletini anonim şirketi yaparak memurları da mı köleleştirmek istiyorsunuz. Bize göre 28 Şubat kadar, Balyoz’da, Ergenekon da, Paralel yapı da yalandır. Bizim bildiğimiz bir gerçek var. Dolar 2.65, patatesin kilosu 4 lira. memurun mutfağında, dar gelirlinin mutfağında yangın var.”

Papa’yı soykırım iddiası dolayısıyla kınayan hükümete de seslenen Orhan Avcı “Elinde bir gazete bulunduğu için memura paralel soruşturması açan zihniyet, yıllardan beri o gazetede köşe yazarlığı yapan, soykırım iddialarında bulunan Başbakanın başdanışmanı Ethen Mahçupyan’a baksın. Paraleli de, soykırımı da başbakanın başdanışmanı Ethen Mahçupyan’da görebilirler. Ey cumhurbaşkanı, ey hükümet, kamuda paralellik arıyorsanız Memur-Sen’e bakın, atadığınız yandaşlara ve kuzu görünümlü çakallara bakın. Bu yapı er geç sizin de sonunuzu hazırlayacaktır.” şeklinde konuştu.