Antalya'nın Manavgat ilçesi Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting su sporu sezonu, 10 bin İranlı turistin Nevruz Bayramı tatili için 20 Mart'ta Türkiye'ye gelmesiyle açılacak.

Dünyaca ünlü Beşkonak Köprülü Kanyon'da 41 rafting su sporu işletmecisi yıllık 1 milyon yerli ve yabancı turiste 8 kilometrelik parkurda rafting yaptırıyor. Rafting su sporu işletmeleri kişi başı yemek ve taşıma dahil 15 dolar ile 30 dolar arasında değişen fiyatlarla turistlere hizmet veriyor. Sektör, ülke ekonomisine yıllık 20 milyon dolar ekonomik girdi sağlıyor. Köprülü Kanyon'da Nevruz Bayramı tatiliyle başlayan rafting sezonu 1 Kasım'da sona eriyor.

Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, aktif sezonunda bölgede 6 ile 7 bin arasında yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını söyledi. Geçen yıl kanyonda 1 milyon yerli ve yabancı turistin rafting yaptığını belirten Armağan, bu sene de bu rakamı yakalayacaklarını umut ettiklerini ifade etti.

Her yıl olduğu gibi bu sene de sezonu Nevruz Bayramı için 2 haftalığına Türkiye'ye tatile gelen İranlı turistlerle açacaklarını belirten Armağan, "20-26 Mart tarihleri arası Köprülü Kanyon'da 10 bin İranlı turist rafting yapacak. Geçen yıl İranlı turistlerde istediğimiz rakamı yakalayamamıştık. Geçen yıl 5 bin İranlı Nevruz'da rafting yapmıştı. Rezervasyonlar iyi durumda, bu sene 10 bin rakamını yakalayacağımızı umut ediyorum." diye konuştu.

Bölgedeki rafting ağırlığını Avrupalı ve Rus turistlerin oluşturduğunu belirten Armağan, son yıllarda bölgeye Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İskandinav ülkelerinden de rafting yapmak için turist gelmeye başladığını söyledi.
Rafting sektörünün sezonda bölgede 500-600 kişiyi istihdam ettiğini belirten Armağan, son yıllarda bölgeye Avrupalı, Rus ve İranlı turistler yanı sıra başta Iraklı olmak üzere Arap ülkelerinden de turistlerin geldiğini sözlerine ekledi.