Kur’an ayı olarak da bilinen bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındıran Ramazan’da, özellikle Kur’an-ı Kerim satışlarında artış gözlendi. Bunun yanı sıra cevşen, dua ve ilmihal kitap satışları da arttı. Kur'an-Kerim satışlarının artmasında Yaz Kur'an kurslarının da etkisi oldu.

Ramazan-ı Şerif ayında Kur’an kurslarının da etkisiyle dini kitap satışlarında artış yaşandı. NT Şube Müdürü Necdet Şimşek, Ramazan’da vatandaşların en çok Kur’an-ı Kerim aldığını söyledi. Satır arası olarak bilinen mealli Kur’an-ı Kerim ile kolay okunabilir bilgisayar hattı Kur’an-ı Kerim’in daha çok tercih edildiğini anlatan Necdet Şimşek, Kur’an-ı Kerim’in indiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’da Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra hatim cüzleri ile cevşen, dua kitaplarının satıldığını anlattı. Peygamberimizin ve sahabelerin hayatını anlatan kitapların ilgi gördüğünü dile getiren Şimşek, ilmihal kitap satışlarının da arttığını kaydetti.

Necdet Şimşek, yaz Kur'an kurslarınında Kur'an-ı Kerim satışlarının artmasında etkili olduğunu, özellikle kız çocuklarının pembe, erkek çocuklarının ise mavi renkte Kur'an-ı Kerim almaya özen gösterdiğini ifade etti.

Yaz tatili olması nedeniyle çocuk kitabı satışların da da artış yaşandığını kaydeden Şimşek, çocukların dini hikâyeler ve roman kitaplarını tercih ettiğini, boyama kitaplarının yanı sıra doğa kitaplarının da satıldığını sözlerine ekledi.