Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaş iftariyeliklerini almaya başlarken marketlerin her sene olduğu gibi fırsatçılık yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. Vatandaş Ramazan'ın fırsata çevrilmesini ve gıda maddelerinin zamlanmasını istemiyor.

Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte fırsatçıların da ortaya çıktığı ve et ve et ürünleri başta olmak üzere Ramazanda en ok tüketilen gıda ürünlerine zam yapmaya hazırlandıkları iddia edildi. Her sene Ramazan öncesi yaşanan fırsatçılık olayının ülkenin ekonomik darboğazdan geçtiği bu günlerde yaşanmaması isteniyor.

Haber46'ya e-posta ve telefon yoluyla ulaşan pek çok kişi Ramazan fırsatçılarına karşı yetkililerin etkin mücadele etmesini istiyor. 

Haber46'ya mail atan bir vatandaş şunları yazmış:

Ramazan gelsin zam gelmesin

Mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da daha ramazan gelmeden zamlar gelmeye başladı . insanımız geçinmekte zorluk çekiyor. Yılın en zor ayları. Siz gazetecilerden isteğimiz bu yapılan zamları haber yapmanız. Siz haber yapmazsınız kim dur diyecek bu zamlara ?

Sesimiz olur musunuz ?

Haber46 olarak sorumlu yayıncılık gereği vatandaşımızın yanında olduğumuzun ve ihbarların değerlendirileceğinin bilinmesini istiyoruz. Ramazan fırsatçılarına karşı vatandaşın yanında yer alacak ve bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğiz.