Yaz dönemine denk gelen Ramazan ayı, hafif tatlılara yönelimi arttırdı. Bu durumu gören Seyidoğlu Gıda, un helvası ve irmik tatlısı gibi ürünlerini satışa sundu.

Genel Müdür Mehmet Göksu, sıcak Ramazan için hafif ve besleyici tatlılar ürettiklerini anlattı.

Göksu, ilaveten bu sene tahinli baklavalarını müşterilerine sunduklarını ifade etti.

Öte yandan Seyidoğlu Gıda markalarından olan ve 15 ülkeye ihracat yapan Sultanbacı, Türkiye yatırımlarına başladı. Sultanbacı tatlılarının satış alanlarında bulunduğuna işaret eden Göksu, şunları dile getirdi:

"Sultanbacı markası ile baklava dahil 200 tür tatlının imalatına başladık. Hadımköy fabrikamıza baklava üretimi için 1 milyon lira yatırım yaptık. Sultanbacı, Seyidoğlu ile büyüyen premium markalarımızdan biri olacak. Ramazan ayı ile günlük 1 ton olarak başlayacak üretimimizi zamanla 2 tona getirmek ve satış alanlarımızı artırmak temennimiz. Avrupa ve Amerika gibi bölgelerde iyi tanınan markamıza içeride de yer açacağız. Baklavanın yanı sıra ayrıca reçeller, sütlü ve şerbetli tatlılar, unlu mamuller ve pasta imalatında da Sultanbacı önemli bir lokomotif olacak.

Helva, reçel, tahin, pekmez gibi üretimlere de devam edeceklerini belirten Göksu, "Sultanbacı daha çok tatlı mamullerinde ve baklavada büyüyecek. Helva ve reçel gibi üretimlerimiz Seyidoğlu Helva Reçel ana markası altında faaliyetine devam edecek. Daha evvel üretmediğimiz ürünlerin üretimi ve dünyaya satışında Sultanbacı öne çıkacak.” dedi.